只計50歲樓下男演員,應該點分tier?

48 回覆
5 Like 52 Dislike
小野朱康凌文龍呢啲有埋金像獎男主提名都入唔到樓主個 list
你地放埋入去啦,一時諗唔起
楊偉倫tier 1 ?
我之前睇咗集iswim 完全唔得喎
TIER A (天才級數演員)

TIER B (有演員魅力同carry到唔同類型嘅演員)
張繼聰、白只﹑劉俊謙、游學修
TIER C (有叫座力嘅演員, 但演技時好時唔好/穩定水準同up-and-coming嘅演員)
謝霆鋒、林峯 / 陳湛文、梁仲恆、朱栢康、盧鎮業、凌文龍、楊偉倫、柯煒林、Lokman
TIER D (有potential但保持觀望/識放唔識收嘅演員)
陳家樂、胡子彤、林家熙、岑珈其、周漢寧 / 吳肇軒、張建聲
TIER E (好大進步空間)
姜濤、Edan、Anson Lo
正義迴廊佢做得好好
其他都係喜劇角色居多 都算有喜感
但同千面影帝吳慷仁同一tier又太高
建議升吳慷仁上S級
除咗游學修應該降一tier
呢個合理過樓主嗰個
咁你直接放牙修上tier S啦
兒登唔擺返高上一格的話佢兩個兄弟可以擺返落一格
Frankie同招積 夠做啦
朱康?唔撚係掛
游9邊有咁低
起碼係你既a-c之中應該都值得有個位置
白只同陳湛文掉返轉

趙盤應該屬Tier A
睇見呢個list真係得啖笑
楊偉倫朱柏謙tierA吳慷仁金馬影帝仲後過佢地有彭于晏反而冇阮經天
下面mirror果D除左lokman唔該收一收皮
Lokman 有命案 真係贏幾個身位
但外表 比較容易type cast
好容易會同天下一班細撞型(例如胡子彤)
張繼聰得B? 認真?
劉俊謙依家最紅都冇tier 1 ?
ALL:TIER D~F 暫不討論
彭于晏 旁邊係濕疹嘴 咩咩聲 呢d弱智仔?
應該有 f不過唔係樓主公司d人唔講咁多
謝霆鋒低過張同修?
佢唔係0咩
我都覺 睇完樓主
唔係下嘛 排到最top
楊起碼要降一級
Tier S: 姜濤,Anson Lo
其他是但
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞