其實係香港d餐廳太短視 定我唔識做生意

197 回覆
1787 Like 25 Dislike
人地識加價
好似當年政府推的?外賣加一蚊。
咪係,d屎咁多飯都唔肯比夠人,食唔飽既除非好撚好食,如果唔係無下次
兩件事嚟
我都唔鍾意交保護費畀電子支付
信用卡都仲有得話回6%,用八達通對自己都無著數咁滯
但講緊加飯多飯我有得食落肚,唔係益咗大公司
就係想你加嘢
多飯=我叫少左其他野=食唔飽一陣去第二間叫下午茶=只會食埋今餐冇下次=絕對唔會回頭
結論 恭喜你今生只係係我身上賺咗80蚊
結論 你弱智
仲有汁都係 屌你老母潷多啲唔撚使死架話?
kfc 屌你老母下下要人叫你筆多啲先肯
啲白汁好撚矜貴咩?
屌你老母同你講完你咪又要死返去畢
咁你一開頭俾多啲我咪大家都唔撚使煩囉
買串魚蛋又係
屌你老母,叫你俾多少少豉油都喺度閪口閪面
你俾多啲我咪唔撚使叫你囉
有圖抵讚
新海城啲畫風
係咪因為影出來畫質低咗
餐具要加錢一律唔食
https://www.yayoiken.com/menu_list/index/13

呢間定食連鎖店都都有,有部加飯機自己任裝
最平700YEN有個定食
自己鋪位先會有心經營

係咁比業主加租點玩
香港開餐廳既9成都係發老闆夢既人
自己乜都唔識就學人開餐廳

人地D咩名店, 做到好出名果種
開一間餐廳之前真係去會外國學一排返黎先開
樓豬意思係有需要既人可以岀聲要求餐廳多飯

而唔係人人都一黎就多飯
哦,你講得啱
想知去日本餐廳想叫佢少飯應該全句點講
睇到樓主個post, 我第一時間諗起亞洲飲食集團(百分百、意樂、桃小品 etc.)
Cut cost間間都會,但呢間野真係做得好撚肉酸搞到已經無乜點食。啲酸辣米線既丸係開半扮晒好多粒,但係其實合返埋得果2-3粒既份量,幾粒丸洗幾錢成本?個客食一次都唔會再叫啦屌你老母 啲局飯又係,轉晒做一口雞/一口豬扒飯,屌佢老味合返埋其實連一塊既份量都無,可能以前係3塊扒出3份餐,而既轉晒一口雞/豬扒,就2塊賣3份餐 加埋野飲個餐起碼都$6x,次次食完5成飽都無 已經幾個月無幫襯過,以前要等位,最近行過睇佢午市&晚市都唔洗點排隊
我都發覺以前只收現金既餐廳 宜家都收埋8仔 咁比錢方便好多
真喎
又話舖租人工先係最大成本
咁即係食材根本佔好少比例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞