日本8日7夜求指教 (伊豆 熱海 箱根)

34 回覆
1 Like 11 Dislike
想問下咁樣嘅行程會唔會太辛苦

第一日:下午六點落機,喺新宿食 宿新宿 哥斯拉酒店
第二日:答車去下田 下田公園+ 周圍行下 宿下田清流莊 一泊二食
第三日;答車上熱海,宿樂天stay熱海 ,擺低行李再去大室山+動物園,夜晚出去搵嘢食
第四日:行熱海周圍景點,宿wa亭風 一泊二食
第五日:答車去箱根,宿花織,去大涌谷 一泊二食
第六日;宿花織,御電場(仲有咩行?) 一泊二食
第七日:去上野,宿上野站酒店,去買嘢+去埋秋葉原/shibuya sky
第八日:1545機 最後沖刺買嘢/手信
就咁睇你搭車都用左幾多時間同錢
建議你plan清楚啲搭車時間 同埋預計番玩幾耐
收到
所以都預一日景點唔多,廢事有咩突發事件搞到去唔到曬啲地方
熱海去大室山都有d 時間
直接去伊豆高原一晚先返熱海?
我原本都想喺伊豆高原過一晚,但諗緊會唔會唔方便
如果喺伊豆高原高過夜有冇咩酒店推介,見好似得啲好入嘅鄉村酒店咁
同埋如果你去完大室山加動物園都已經入黑
返到熱海我諗都8點,應該大部份野都閂曬
係伊豆高原book 旅館一泊二食就岩岩好
伊豆高原好多野玩
反而熱海得海灘外其他野都差唔多
好鐘意d 細細間博物館

熱海除左煙花同埋熱海城好似就冇旅遊景點咁
轉咗Book伊豆高原了 個日,龜之井
再睇返時間熱海喺有啲遠
拜託去沼津
超多嘢玩
不過比較毒撚咁解
但有咩玩。
我見啲人去漁市場+食布丁多?
再去埋三島skywalk, 但三島skywalk以前去過
聽咗上面講轉咗book伊豆高原了
熱海睇煙火大會?
唔值得stay咁耐
我見小紅書網紅路線係咁樣:

泡泡浴
神社石碑
泡泡浴
神社石碑
泡泡浴
神社石碑
泡泡浴
神社石碑
Ching
沼津係一個美麗嘅海濱城市
以超級壯麗嘅山景同海景聞名
呢個城市有好多有價值嘅文化遺產
例如寺廟、神社
同時靜岡沼津係歷史上嘅重要地方
對日本嘅文化同傳統都有好大嘅貢獻

同埋靜岡沼津同《LoveLive Sunshine》嘅關聯係好特別
呢部動漫度面嘅靜岡沼津係虛構嘅城市背景之一
係靠住真實嘅靜岡沼津嚟啊靈感嘅
《LoveLive Sunshine》嘅角色喺靜岡沼津度嘅活動
同埋場景都好吸引人
所以呢部動漫對靜岡沼津嘅影響都好大

如果你對靜岡沼津有興趣
可以考慮去探索
靜岡沼津有靚靚嘅沙灘同埋傳統嘅街道
仲有當地好好食嘅美食
尤其是內浦水族館嗰邊
希望你睇完我嘅回覆後
會嘗試靜岡沼津嘅風景同體驗
會睇下就唔就到過埋去,今晚再research 下
岩岩都睇完
諗住成田中午一落機直衝伊豆
本來都諗住熱海無咁遠中轉站,但熱海d 酒店又唔係平又無乜野玩
都係改番直落伊豆算
起雲閣睇以前温泉旅館設計幾正嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞