啱啱買咗部PIXEL,中撚哂伏

32 回覆
2 Like 90 Dislike
我由三叔smart switch抄哂啲資料去新機
終於抄完諗住set返主頁啱自己用啦

所有app都係app drawer
因為用開無app drawer模式
咁唔緊要,咪搬出去主頁

但係竟然無批量添加捷徑
佢老母我五百幾個app
我咪要搬五百幾次!?

諗住透過第三方app/launcher解決
大牌子launcher入面
竟然一個無app drawer嘅都搵唔到
真係崩潰咗
而家望住新舊電話卡撚咗喺度
AI年代仲要重覆搬幾百次app
真係想扔撚爛部電話算數
佢老母臭閪
依家先凌晨6點
嬲到瞓唔著?
唔知你講咩
D App 唔係跟Account?

你講講你試咗邊啲
點set 法搞到set 唔到
今日休息
尋晚搞到而家
用smart switch關跟唔跟account咩事?
pure android 就係功能陽春
nova / microsoft launcher
都無得揀無drawer模式
都唔緊要
全部都無得喺drawer度批量搬app出主頁

另外咩shortcut maker之類都試過
都係無得批量搬
但而家係解決方法都搵唔到
除咗手動搬之外
禁實 禁選取唔得咩 我用Microsoft
印象中有個option 係一下載新app自動加到主頁
你無開唔怪得人
on99咁資料機過機都幾低能
五百幾個app唔用app drawer
Nova 出名係比其他牌Android 機
扮返原生Pixel Launcher
你想扮iOS 做咩走去用佢?

你試下Niagara Launcher
真係有
可能頭先眼訓睇唔到
多謝幫忙

你講講你試咗邊啲
點set 法搞到set 唔到
nova / microsoft launcher
都無得揀無drawer模式
都唔緊要
全部都無得喺drawer度批量搬app出主頁

另外咩shortcut maker之類都試過
都係無得批量搬
Nova 出名係比其他牌Android 機
扮返原生Pixel Launcher
你想扮iOS 三星做咩走去用佢?

你試下Niagara Launcher

自膠打錯
你用返iphone算把啦
500個app
Pixel 原生係預你用quick search box
點樣用500個app
真係用家問題,連iOS都用app drawer
save埋個設定去microsoft到
直接去search 唔使一個個搬
Google 邊有諗到仲有人咁戇鳩
依家除左iphone同大陸機 其他牌子都係垃圾

客觀事實 反駁我都無用
好奇,點解要裝500個app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞