有冇人遲啲唔想部電話個AI知道太多私人嘢?

16 回覆
9 Like 2 Dislike
感覺好危險個AI知道你太多電話裏面嘅私人嘢
可能到最後AI終極用途又係攞AI collect到的data嚟賣廣告
呢啲嘢避唔到,我已經放棄
啱啱block咗個iOS18個OTA upgrade
唔想用之後嗰個iOS AI
你覺得你既個人資料冇人知咩 除非你部電話上唔到網
用返3310 咪無事
科技越發達人就越冇私隱,而家未用AI已經用演算法俾廣告你,你講過啲咩,搵過啲咩,用fd傾過啲咩都俾人睇緊
會唔會枕邊人一問
AI乜鳩都爆哂出黎
手機有哂你聯絡人電話、密碼、相

你快啲掉左佢
我唔想俾電話跟蹤生活痕跡去操控日常生活
另一方面諗 個人化左好多可以幫到手
一連上網你幾時睇甜網都比人知道晒
咁多年而家先黎驚
意思係未用ai之前, 部電話唔會知道啲私人嘢?
諗咁撚多 你都改變唔到架啦咪撚用手機囉
十幾年前iPhone 3GS 年代都已經係咁啦
你無撚野呀?

Amazon Google 果啲 你食左咩食開咩 搭咩車 買開乜野 乜春都收集哂
Search engine知道哂你potential既興趣
Gmail咩資料通哂天
2024年先講呢啲?
可能google比自己更了解自己
Apple 對外來ai engine 要求係唔比對用戶建立profile ,滿足呢個條件先比佢入ios apple ai
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞