novo land 無敵清貨價

132 回覆
12 Like 63 Dislike
講到係試當真原創咁

明明係試當真抄錢大媽
R埋回佣低過一萬蚊尺
大西北都要買200幾呎
AA表示: 又可以袋50%回佣,真係和味
全部等最後一日先買咪唔洗錢
之前買左果啲典蒜
太古城500萬不是夢
講到係錢大媽原創咁

明明係錢大媽抄荷蘭花市
唉 點會唔明。但你諗深一層就知戲飛同賣樓本質上唔同,佢地要做到利益極大化既方法唔同
戲飛:我要賣撚到爆哂場 先賺到最多,如果個場有空位,我就會蝕咗一個位嘅錢。
所以就要填咗個窿佢你幾多錢填咗個窿我就有賺。

買樓:我賣左件貨出去,我就無在件野既擁有權,件貨喺我手我仲有叫價能力,我目標唔係要買曬啲貨出去,而係推高件貨嘅價,賣件貨去賺錢,控制供應嘅權利起我手定價能力起我手,我先做到利益極大化。用試當真既方法放就等於供應商放棄哂定價能力。邊有可能咁放 除非好等錢洗
屯門賣11K 係咪stone撚左 8K或者有水魚入場既
@15000果個
無敵貼市即係未夠貼啦 返去改再低啲啦 唔係我驚你一成都清唔到
唔緊要,最緊要你買,管理費收咁貴
唔啱

賣樓最緊要貨如輪轉而唔係要推高個價。甚至會希望寧願低小小價快d賣晒。

特別依家少人買樓,發展商要搶客。

不過佢地唔會冒咁大風險去試咁樣定價應該全世界都未試過。同埋咁做都有d柒feel始終賣樓唔係玩game,咁做幾影響branding.想吸客,佢地最多賣平dd 就ok.

正路黎計啦,無話唔得嘅,可能個負責人突然放膽去做
連大淡友拉人哥都話 $7k 一呎可以入貨
匯都呢?
未計折扣?
其實住得咁入
真係不如搬上深圳
一個月租先幾千蚊
已經三四百呎
真 一手樓持貨能力比二手樓業主低好多

因為冇自住驚西既原素

發展商賣唔出 真係會好驚

所以呢口價冇咩人買 就會好快又減

骨牌式 一手減完到二手 不斷loop
最多值5000蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞