《繁花》香港首周收視出爐,大約14點左右

185 回覆
106 Like 30 Dislike
2024啦,唔知全部台都計跨平台?
唔係睇緊部電視就唔係睇電視?
開機到最後煞科用左三年~算好快
計埋跨平台?
呢啲佢地唔覆㗎人地宜家圍爐淨係講緊收視率呀
淨係拎收視率打飛機㗎咋,唔係講緊賺唔賺錢
上網之後睇返重溫嗰啲計唔計
咁L低,自己摧毀電視業
買多啲大陸劇啦,最好買埋抗日神劇播
王家衛不嬲係票房毒藥
唔係鬼佬吹奏 香港人識鬼欣賞咩(馬後炮嗰種)
唔開名嘅話
唔知會少幾多人話好睇
唔計
TVB認真拍出嚟都鳩鳩下
不如鳩下鳩下處景劇日日清重好
睇viu 嗰班個個識上網或者用app 睇,隨時遲幾個星期等全套播完無伏先一次過睇,呢啲收視根本capture 唔到。

係班廢老先定時定候睇,咁老人台揾收視做benchmark同自己比就合理
買嘅話實有人睇,應該都係16-7點

起碼我老豆一定睇 唔需要配音
平時啲大陸劇有配音屋企人都會睇
今次呢套真係完全無睇
一到9半就息電視
VIUTV打手咪一樣用電腦收視率打飛機
我騰訊視頻打手 點都嬴你班VIUTV狗
咁袋穩d錢啦
黨鐵鎚落到黎死得仲快呀
咪又係收視keep住跌,然後每年蝕6,7,8億
佢點計先
做乜一嘢KO 人地
我反而想知道依家rthk 31,32,33 同埋依家個鳳凰台有幾多香港人會睇,d 節目我直情覺得浪費大氣電波資源
王家衛《繁花》電影編劇: 我抑鬱了
https://lih.kg/3612716
呢個Po,擺到明就係過你一棟

仲有片頭首歌都係抄,直copy HBO套succession首theme
不過都係黑超王同香港電影圈慣常操作,中意人哋啲嘢但又唔想俾大錢買版權
咪叫人跟住嚟抄,反正只要唔專登出張電視劇soundtrack album賣,都無咩機會俾人知
就算賣,原曲嗰條友都未必有錢有心跨國搵律師搞咁多嘢告侵權
套野好撚悶 王家衛睇兩個鐘都夠煩 睇幾十集點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞