港府推七一優惠活動 免費搭電車輕鐵 海洋公園優惠票低至七折 太空館、科學館、M+、故宮文化博物館展覽免費睇

30 回覆
0 Like 5 Dislike

行政長官李家超今日(11日)出席行政會議前見記者,公布一系列慶祝七一的優惠活動。

7.1 當日優惠活動
市民可免費乘搭電車、輕鐵及行走新界西北路線的港鐵巴士;3-11 歲小童可免費乘搭多條港鐵路線

市民可免費使用康文署多項室內及戶外康樂設施

免費開放科學館及太空館的常設展覽、香港藝術館專題展覽、西九文化區 M+ 標準票所有展覽、香港故宮文化博物館所有專題展覽、香港濕地公園

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E6%B8%AF%E5%BA%9C%E6%8E%A8%E4%B8%83%E4%B8%80%E5%84%AA%E6%83%A0%E6%B4%BB%E5%8B%95-%E5%85%8D%E8%B2%BB%E6%90%AD%E9%9B%BB%E8%BB%8A%E8%BC%95%E9%90%B5-%E6%B5%B7%E6%B4%8B%E5%85%AC%E5%9C%92%E5%84%AA%E6%83%A0%E7%A5%A8%E4%BD%8E%E8%87%B3%E4%B8%83%E6%8A%98-%E5%A4%AA%E7%A9%BA%E9%A4%A8%E3%80%81%E7%A7%91%E5%AD%B8%E9%A4%A8%E3%80%81m%E3%80%81%E6%95%85%E5%AE%AE%E6%96%87%E5%8C%96%E5%8D%9A%E7%89%A9%E9%A4%A8%E5%B1%95%E8%A6%BD%E5%85%8D%E8%B2%BB%E7%9D%87%EF%BD%9Cyahoo-024308799.html?feature.socialseeding=social
又係呢幾招.......
連假大把人北上,傻西
又係呢幾招, 同一招都唔可以對付聖打鬥兩次啦.........
又係呢幾招, 同一招都唔可以對付聖鬥士兩次啦.........
大陸人一車車落黎
逼到仆街 排隊排幾粒鐘 你去埋我個份
冇玩免費地鐵,得返免費輕鐵
驚啲人北上走晒
天時暑熱竟然冇水上樂園優惠
7-1仲消費?梗係返大陸唱國歌啦
冇特價戲票?
佢想引大陸人落嚟,但佢哋好似無假放
張圖睇到都覺得灰
yahoo係咪專登
又係嗰啲提高售價再俾七一折折完都唔覺平左
都係留返啲錢去旅行好過
識玩既就一連六日一都free啦
好似啱啱端午節咁都大把人走晒
小恩小惠就想粉色太平
咪又係港珠澳大橋塞車日一有三日嘅假班港車北上就會去廣東省周圍渣
放假本地好旺喎,勁多一家大細出街食嘢,傻閪
專登走去對人逼?
阿里王子會唔會嚟同香港慶祝?
正宗吊頸抖下氣
零興趣
所謂慶祝活動就係免費呢樣免費嗰樣,製造一個好多人嘅畫面
平幾蚊車費 真係幾吸引
我係大陸人都想一百蚊車費搭過黎坐下免費車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞