愛回家 算唔算突破左處境劇的地板?

191 回覆
1207 Like 72 Dislike
勁on9
個細妹走咗 會有個唔知邊個嘅同學住咗入去間屋到
但又冇乜戲份 每次出場都係坐喺梳化食零食 聽叉爆柄佢哋傾計
人哋會完 冤家變情侶 情侶變夫妻 就差唔多完
但愛回家已經寫到冇嘢好寫
叫個古人出嚟告鳩無線囉
唔係幫愛回家
集集啲劇情都好撚鳩
但好多悲劇過幾廿年都變笑料

大把人笑鐵達尼號
而家開始有人笑911
屈原都過咗咁用撚多百年
咁都唔笑得
其實愛回家早幾百集嗰時完咗佢咪好囉
而家為拖而拖 加埋啲濕鳩劇情
原班人馬又走咗咁多 真係愈做愈衰
乜真係有人咁在意劇情咩?我當係YouTube d on9片,每晚食飯睇下佢成家人做咩低能野笑下喳
呢個關死唔死咩事
你試下侮辱依家未死嗰個咪一樣
咁撚癲
屋企鐘意開住個電視有d聲
但日日食飯都高機率聽到入面班人係度咆哮(最吵就間公司個太子女同個老野)
以前d劇,包括呢套野最初果陣都無咁hysteric,定而家係要咁樣先係有演技有故事?想套野早日完左佢,反正上面都有人講角色都換左好多,又唔入屋

(利申:最近幾星期終於連8點檔都轉左去J2,我諗連屋企人都頂唔住套野)

服務咗香港二十幾年嘅恒生保險提提你
係時候睇愛回家咯

咁你過往用咗咁多時間同錢去做起咗個ip冇理由喺佢最能夠搵錢嘅時候cut咗佢㗎嘛
況且佢而家係tvb最高收視最多廣告代言嘅節目
套劇年年攞獎 好難完

同埋個劇情又有幾侮辱
屈原最衰都係蠢姐
見到塊布就信楚王未死
古人係咁上下架啦
但係佢真係對國家忠心堅持自殺
大小姐叫佢唔好固執寫詩搞下生意佢又有聽
以為大小姐自殺即刻衝去救佢
形象都好正面喎
其實佢安排個租客做炳叔乾女還好
一個租客會唔會咁無聊多事參加埋人地家庭聚會呀?
呢啲低智商娛樂可以係度推到咁多頁
明明由細到大對唐三藏印象都係江華羅家英
有日見到變咗大波妹搞到心理有啲唔平衡
沖田我婆
唔好睇小呢d"低智商娛樂", 呢度有好多人返屋企食飯"俾屋企人逼"睇, 自己匿埋喺房玩電腦但係屋企人喺廳睇緊"被迫"聽聲聽到有晒畫面咁
楊生都可以係都整到個洗底位被佢啦 有乜唔會
賓穎時期嘅開心速遞喺連登好多人睇
一日一po咁滯
處境劇邊有話大結局
係睇幾時想停咪俾個故事佢做完結
咪玩 開心速遞高峰時期一定屌打你前個兩套
個時島大線 terry it狗 又有兩三對cp 全部都好睇
同事三分親同畢打自己人成撚日都係誤會
d角色又無洪家咁鳩屎
日本係女演員做唐三藏,仲要係大牌

龍九都唔睇
屈原呢條on9仔
走去自盡有乜值得紀念?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞