香港藥房新式騙局

231 回覆
1067 Like 23 Dislike
仲要係400人仔個隻qi2 尿袋
變相賣尿袋
跟住你成世人就係卡住呢個loop
藥房 保險 美容 的士 健身 金融 裝修
香港害群之馬
公道講,chargespot個網絡已經夠大,另外CSL店都可以還,咁都未夠我真係唔識服待佢地
有人話大店壟斷香港商業,但講真,當初點解人人去晒大連鎖咪又係細店太多呃得就呃,最早期攝影器材就係,細店尤其係大大隻Nikon字招牌幾乎係逢店必黑,你怪唔得人個個信大連鎖,誠哥多少都要感激呢類商人
不過比我都係直接買一個算
香港借要10-20一個鐘
買一個都係返到
以前有i雞寶根本Cut唔撚到!
依家有充電寶根本還唔撚到!
要對應返編號即係要原位還機
咁咪犧牲咗方便性囉
網絡夠大,一定有店有空位,細店又冇乜借還點真係睇路
一部呢d尿袋大家都知成本好低,咁樣殺人押金加部機真係好好搵
但依家佢最陰毒就係夾埋藥房去塞滿部機搞到人哋冇得還

我諗告得入嘅話除非d黑店藥房自己部cctv影到佢哋自己人塞爆部機唔係都唔知點證明
下次可以叫佢「彈電」
然後佢會俾個電話同鋪頭number你打上去客服
打完上去講要「彈電」同個number
客服果邊會遠程控制部機彈個位出黎俾你還

好耐以前7仔有個好好人嘅店員教我
最近有幾次都係萬試萬靈

利申:chargespot有用,其他未試過
呢d藥房default呃人,無謂多諗
一律視為騙局
上水水貨店死清光真心講真係心涼
雖然佢地真係有心呃大陸遊客
但我覺得任何國家遊客都可能會中招
但如果部機滿晒. 點樣彈個位出嚟?
佢係騙局就梗架喇
不過上面笑鳩人地 on9 設計
但提出既方案更 on9 咁解啫
中国人唔呃中国人

2024年報警有咩用
去小紅書宣傳報東張就差唔多
被騙是社會責任!
藥房咩人開大家都知
大陸尿袋嗰啲機係放晒出嚟 喺啲舖頭嘅枱面咁樣 香港唔係咁樣擺,所以佢就以為我地冇
跟住呢幾部大陸機同大陸一樣擺法 所以咪
係電子垃圾至真,依黎尿袋要跟商業機充,普通家用線根本充唔到。
早十年屋企老人家話去細舖買冷氣
落訂嗰刻話係買Panasonic,幾日後打電話黎話冇貨要轉美的
落舖同佢理論
佢撻晒朵話自己跟邊個,仲話冇得退訂
最尾報海關黎搞,條金毛即刻肯退訂
支持
有次好心同個大陸人講用chargespot,佢搞完一輪問返我點解入完按金唔可以直接喺按金扣錢借電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞