姜濤IG頭像變肥仔自嘲「夠姜」 網友:「瘦下來允許他紅過羅湖」

9 回覆
3 Like 11 Dislike

姜濤IG頭像突然換為肥仔惡搞圖。

MIRROR成員姜濤一向出名愛食,其身型更是網友關注焦點。早前他因腳傷難以運動,身型愈來愈寬。近日姜濤IG頭像突然換為肥仔惡搞圖,當中的姜濤被P成超級大肥仔的臉,比真實至少圓潤三、四倍,雖然肥但又非常可愛。

姜濤更疑似將照片放入相框,周圍影相留念。他還「惡搞上再惡搞」,將圖中的「肥姜」P成女仔,形容他們為「我兒子」、「我女兒」,就如圖中的字一樣「夠姜」,非常搞笑。
未料這一舉動讓姜濤吸粉不少,不少人以為姜濤賬號被盜,「沒想到最大的黑粉是姜濤自己」「突然理解他為什麼能在香港走紅了」「突然覺得有點萌」「他要是瘦下來我允許他紅過羅湖」等等。

不過,一向難減的姜濤疑似減肥成功。他貼出多張尖下巴相,大show肌肉手臂,似乎對自己瘦身成效很有信心。姜糖們也紛紛回覆,「糖們正在尖叫」「嘩嘩嘩型到爆」等。
肥姜見到你班姜嬸成浸驅風油
其他隊友都衰極仲有妹妹仔fans
心理已經好唔平衡
仲點會落力減肥招呼你哋
幾時收皮

#mirror紅不入中囯
#mirror紅不及翡翠
台灣嘅「完全娛樂」有報導姜濤 漸漸有外媒關注
唔使去羅湖
https://www.instagram.com/reel/C8B0YwkCMbU/?utm_source=ig_web_copy_link
真心話 姜濤有忠粉
但係脫粉情況都嚴重
而家IG post平均得兩、三萬個like 以前基本有5、6萬人like
再咁落去搞唔掂 要醒定啲啦
Mirror上弦一已經係anal ,姜B食下女算啦
使咁多錢追隻肥閪,仲要畀佢反白眼,係正常人都脫粉啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞