無職轉生為何這麼好看?

115 回覆
66 Like 107 Dislike
要其他人咁關注你地班動畫撚感受與其喺到嘈不如向連狗爭取開個剩係准傾動畫內容嘅動畫台比你地算啦
根本係處世問題,同動唔動畫撚冇關係。劇透動畫已經唔係咩新鮮事,你哋噉樣做會唔知劇透到人哋?你哋明知會影響到人哋都照做就係你哋嘅處世問題。睇動畫劇情進度落後嘅人影響到你哋啲咩?人哋冇犯你做咩要犯人哋?你哋唔知俾人劇透係咩感覺? 加個 Spoiler Alert 好難為你哋?而家已經有好多人,包括本人在內自知有人比自己進度落後都會加 Spoiler Alert 㗎啦,大家好來好去唔好咩?

就算平時同朋友、同事傾開啲影視作品、漫畫小說,不論作品完結與否,當涉及到劇情嗰陣,我都會先問對方嘅進度去到邊,以免劇透影響到人哋嘅體驗。人哋做咩影響過你係人哋嘅事,keep 住做好自己嗰 part 就夠。
幫你推文
你自己手賤禁入黎比人劇透怪得邊個

正如我都話你係google打無職轉生4隻字都已經直接彈張魯迪全家幅比你睇

唔通你又屌鳩google唔提你有劇透?洗唔洗叫google彈條信息同你講話動畫黨千祈唔好搜尋?

同埋你講緊果堆野咪就係話緊比人聽你要全世界就你條動畫黨
再撚
我 Google 無意中睇到當然係我嘅問題係我唔好彩。

世界發生過咁多次嘅劇透爭拗之後,已經越嚟越多人有加 Spolier Alert 依種 manner/自覺。依樣嘢係大家一齊做,用嚟減少紛爭嘅好事嚟。當人哋防止劇透影響到你嘅同時,你都應該要做翻相同嘅嘢去令到依個 vibe keep 住 loop 落去,除非你有反社會人格。

喺依類會討論到劇情嘅 post,無論係標題定係入面嘅留言都竟然冇人加 Spolier Alert。我以為依啲已經係現今網上討論嘅常識嚟,睇嚟重有啲人嘅心態未跟得上。
睇嚟你哋連自己撚緊人定係撚緊自己都未分得清楚。
照咁睇你哋係未知龍神既能力,咁我入係咪唔應該劇透
我唔怕劇透呢d

我見龍神插穿心 都救得返
冇復活,類似預知未來既能力實際上都唔係預知,只係佢肯出手現代冇人打得贏,但佢出手代價好大,所以非必要唔出手
係冇復活,但果下未死,望完魯迪無事先死
呢套嘢一係就醫陽痿, 一係就籌備結婚,一係就諗點扑野, 其實好睇喺邊呢
你再係度9up我就講埋個結局比你聽
為何這麼爛下話
成日睇其他角色淫亂屌閪/被屌
最鳩憎ntr

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞