[年經] Ipad Pro 2018 算唔算係未來科技?

27 回覆
35 Like 24 Dislike
鋪塵左一排拿返出來用個體驗仲係好正,難以置信係6年前科技
粒u對輕度用家仲好夠力
120hz mon, 4喇叭, face id, 輕薄機身
仍然係旗艦標配
軟件方面stage manager, sidecar都有得用
當年買一部Pro既價錢,依家都只係買到air
真係好很抵屌
12.9 inches Air 都係平一節

120hz mon,4喇叭,FACE ID Gen 1st 2nd 已經有
Pro 2018 4GB Ram 係最大缺點
其他not too bad

利申,唔會換新機
所有 m1 product 先係
iPad Pro 3rd gen 算唔算機皇
iPad Pro 11” 64GB (2018): $6,399
iPad Air 11” 128GB (2024): $4,599

點樣用當年Pro價錢買依家嘅Air?
最尾都畀咗嗰殘廢版stage manager pro 2018打後
冇咗external display
部野簡直係時代舊物 m1起先係
m1先係
呢部11吋我俾咗條女用,我自己就用緊最新嘅iPad Pro 2024 13吋,咁樣換機我覺得非常值得
你使唔使查下iPad Pro第一代,即係iPad Pro 2018用咩chip?
*iPad Pro 11吋 第一代
Air 就算係四個喇叭都係廢過iPad pro

Apple 好撚狗
m1 Pro係好勁
買咗部翻新返黎用咁耐都係好快
但唔知其實有咩佢做到a14做唔到
apple store個app咪有
諗住買10代粗用 抵屌 $3k唔洗
唔算
嗰陣第一次買官網翻新機,用到今時今日仲滿足到需求,嚟緊只會買翻新機,性價比太高。
咁係咪即係唔使m1打後先支援stage manager呀
$4399抵到

而家$4599 air仲係60Hz 2 speakers
重點係理財品依家重值二千幾三千蚊
冇曬貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞