港姐冠軍麥明詩與爸爸老爺拍廣告竟被斥折墮 一招反擊惡評四字盡見高EQ

82 回覆
4 Like 68 Dislike
現年32歲的「十優港姐」麥明詩於今年1月30日晚,與盛勁為分別在社交網出post宣布喜訊,承認已向對方求婚成功,並分享了求婚時浪漫照片和片段,女方首先用名錶向男友求婚更是非常破格。兩人於3月24日舉行婚禮,在摯親好友的見證和祝福下,正式結為合法夫妻,展開人生新一頁。麥明詩與老公最近就到了牡馬爾代夫度蜜月,享受甜蜜的二人世界,她亦有於IG post出旅遊期間的靚相和短片跟大家分享。新婚的她臨近父親節,還與老公,爸爸以及老爺一起拍廣告,還分享了廣告片段,豈料竟惹來網民的惡評。

有網民認為麥明詩自己想拍廣告,不應拉埋家人去拍,麥明詩則表示:「有錢齊齊搵」,又於IG story post了她畀錢給爸爸和老爺的片,表示:「證明我有出糧畀兩老」。然而依然有網民不滿,甚至狠批麥明詩擺老人家上枱:「你都得㗎喇。你攞埋老爺你賣廣告」、「老爺都唔放過?好新抱」、「啲廣告拍到咁⋯自己想拍廣告就算 唔好拉埋家人」,更有一位網民鬧爆她說:「真係折墮,嫁咗仲要出嚟賺錢,仲要埋老爺出嚟做埋戲,好好地走去選港姐又入唔到豪門」。麥明詩非旦沒有刪除該惡評,還將有關截圖放到IG story分享,並以「貼堂留言」4字回應,盡顯她的高情商以及大方得體有教養。

女方首先用名錶向男友求婚
D女權呢個時候又睇唔到
明明就係嬲到控制唔到自己要貼人留言出嚟

吹到高EQ
作為港姐冠軍
仲要10a
都要名鎱求婚
作為港姐冠軍
仲要10a
都要用名錶同人求婚
搞咁多野為咩?
邊個話求婚一定要男方主動
Ching同佢都幾熟
知道佢有幾嬲
趕住嫁
呢條女好撚柒煩呀, 快撚D生仔收返埋做師奶啦
Stupid attention seeker
唔會LA 明係鍾意出風頭 / 上報D人黎 如果生埋重撚煩
好撚煩呀
如果大家唔想再見到呢個女人同佢d屋企人就應該要抵制所有佢哋代言嘅廣告
睇落佢老爺似公屋廢佬
一d學識同錢都冇
好撚煩呀條女版林作
佢同林作先係天生一對,綠帽為
生仔唔post ig?
邊個話嫁入豪門=成功?
條友讀到10A, 點係普通港姐可以比?
佢搵到自己中意既另一半
有自己事業靠自己搵到錢
仲有成功感, 滿足感過做少奶奶la
記者報又關佢事
好想邊啜佢腳指邊打J
食相衰過林作
10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a10a
嫁左人就唔可以賺錢?
留言條友係咪仲以為女人要三從四德 三步不出閨門
會唔會太癲?
你應該屌柒樓主,
佢啲野本來唔會睇到,係條撚柒樓主post出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞