莊思敏跑馬地飯後散步疑遭非禮 外籍人士刻意迎面撞擊氣上心

72 回覆
2 Like 146 Dislike

莊思敏為人率直,間中都會遇到火爆場面,受委屈都會出聲宣洩一下。日前,她乘搭港鐵時候就遇到不快事,事後在社交平台投訴。近日,她在街上再次遇到欺凌事件,與人有碰撞,並非心口碎大石,而是心口撞心口,疑被人非禮,令她嬲爆 。下次遇到類似情況,記得大聲叫唔好呀!

日前,莊思敏在社交平台出帖文講自己的經歷,她跟普通巿民一樣,乘搭交通工具時,遇到一些自私乘客,令她看不過眼,她寫道:「完全唔明點解啲人坐地鐵唔可以企入啲?」這些情況實在好普遍,不時會有一些乘客,為方便自己,而不願聽廣播,盡量行入車廂中間,以致後來上車乘客擠滿近車門口,十分危險。

隨後,又再有另一則帖文,今次莊思敏遭遇更慘,當街疑被非禮:「今日本來心情好好,做完Treatment 去食Pizza,係(喺)食完飯諗住由跑馬地散步返銅鑼灣嘅時候路上遇到一個外藉人仕(士)大大力咁撞過來,道歉都無聲,我叫住佢,佢仲要頭也不會,嬲爆。佢一定係有心啦,黑(乞)人憎!」

不少網民睇完之後,都覺得對方是刻意撞向莊思敏看不過眼,留言關心,「用手機影低佢嗎」、「嬲嬲豬」、「冇辦法,目標太太了,只怕自己磁場太強吧」、「撞到邊樹」、「最緊要冇受傷?橫蠻無理嘅人周圍都係,自己小心啲啦」、「其實香港有一半嘅男人都想高速撞過嚟你度」、「怪就怪你個胸累事啦」、「最緊要人無事」、「吸引力法則」。
個胸假嘅唔怕啦
又話自己係大馬那督個女
平時又同班倫敦金融才俊咁熟
點解一個鬼佬都驚?
牙差呢可能
就係驚撞爆 要比錢隆過
好似俾人屌完咁
拿乜春嘢督個女啊,佢老豆衰過詐騙入過冊坐咗幾年有撚資過做正式拿督咩,喺大馬俾錢買張官方唔認嘅拿督證書就返香港日日周圍自稱拿督
人地只係話撞
寫文/樓主就話非禮

認真,肥矮光頭的?
幾年前中環試過,真係特登的,撞完我一次,我當佢唔小心,結果幾分鐘後回頭,見佢比其他人捉住罵,証明佢係特登的
有d white trash 真係黎香港玩easy mode的
大把錢la
事後相
係時候又造下新聞了
撞下你先知係咪打假波
可以再整
有新聞好過無新聞
外藉人士係咩藉先?
你做咩出現係到?
敏敏咁正,我直頭撞到佢塊西穿窿
港女洋腸夢
一陣撞爆咗可以再加大啲
師兄叫雜食王算
重新整過
癡撚線 每次佢話自己俾人恰鳩佢
我都信唔落
幾大波
著到咁去散步,人地以為你(企街)咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞