[七月新番]我推的孩子第二季 (一) (漫畫討論請四重加密)

977 回覆
22 Like 5 Dislike
俄妹高成咁真係表現左萌宅市場有幾勁
一套幾乎冇內容既動畫靠人設同制作優良就夠衝第一
但人設同制作真係屌打
近排冇乜廢萌賣肉
係估唔倒俄妹真係賣到出面
過多幾集就會講到
黑川係有馬忠粉
俄妹人設好先賣到好肉
可以話冇內容嘅片,冇咩特別嘅展開同伏線,不過就覺得好香,好滿足到廢宅要嘅嘢
收工返到屋企睇呢啲動畫就最適合
會投票咁認真既人都係肥宅為主啦
大家想搵老婆啫
而加已經唔興傳統偽戀嗰種由唔鍾意到鍾意,而變成由鍾意到好鍾意/唔畀對方知自己鍾意

已經冇幸運色狼,而係直接/主動(被)色
時代嘅眼淚,其實仲唔現實同速食過以前

雖然我都睇得好開心
已經係賣淫,唔係賣肉

玩直球、 偷窺、 故意
我睇法係因為現實世界太灰,所以先需要一啲唔現實嘅嘢去填補返個心靈

好多速食文化都係咁,唔使用腦,開開心心就得
第一季尾已經大致有交代
靈感係咪來自某張gif
所以我鍾意我推就係咁解全部有根有據,有說服力

就係進程係快,但唔急,而且個體感時間係正路,仲有存在感好強(例如愛) , 所以唔會覺得某啲角色嘅好感度點解會咁高嘅迷思。

真係勁嘅作家,真係用好少時間已經強烈話俾到你聽,點解咁愛
王道動漫全部都係咁
初出道有天賦 --> 遇強敵 --> 修行 --> 再遇強敵 (loop)
而家一律出道即巔峰
龍傲天、開後宮、d 女貼錢俾你屌

戀愛系一樣周街龍傲天
音樂系都要加個主角係天才橫溢先得
舊作 k-on Yui 已經係神童
孤獨搖滾女主一樣係天才
冇人想睇修行
只想直接睇勁勁勁 X100000
其實愛 同 aqua 都係龍傲天嚟
條條女都鍾意 aqua
冇一個對佢負好感
唔多理解
我覺得呢類劇情好撚柒on9
唔明d純賣肉番有咩好睇 我推有深度
無話唔係op角色天生靚仔已經屈機啦
但你留意吓我個論觀點, 講緊而加開後宮嘅方式已經唔同咗
孤獨搖滾個女主係每日用6個鐘練結他,仲要練咗3年咁練返嚟(因為冇朋友

如果你每日都用6個鐘練一樣嘢,仲要連續3年咁練都做得唔好嘅話,一係放棄一係驗腦
有天賦係好睇嘅

呢啲咪正常王道

然後69就係因為個個開始抱怨啲主角生世而產出嘅人物

但而加新式嘅係飛快跳過好多嘢
咪就係已經唔興囉
但冇人想睇佢練習
一出場就要練好

故事就要轉焦點去社恐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞