「又係香港人!」M記兒童餐冇細杯橙汁!港爸怒轟:我個小朋友點飲!!

150 回覆
20 Like 121 Dislike
屌原來又係環保撚搞事
屌左個家長先啦
對方點回應?
成班戇鳩仔痴撚左線係度屌返個家長

小朋友餐飲細杯裝都正常丫
想唔加錢,早餐跟杯野飲
以前有橙汁揀而家無,咁唔係商家仆街賺到盡咩

老麥嘅飲品有咩啱小朋友先?汽水?咖啡?朱古力?
你睇吓包括樓豬同篇文幾多人幫商家講嘢
商家再Cheap D都仲得
之前D UO打手仲勤力過五毛
我諗個問題係有無人迫,無既話自己比錢嘈乜?
遲啲我估會同KYC一樣:

M記:你地既訴求我聽到喇,以後出返細橙汁,加$2就可以享用喇
佢而家個橙汁勁難飲
呢排又真係冇左細橙汁
想飲要加錢

雖然4蚊唔係俾唔起,但又唔係真係下下想飲咁大杯,有時都係想濕下口啫
嘈下個商家縮水/變cheap/ 選擇少etc 咁都唔啱咩
迫佢個個咪佢個小朋友囉
比左個大既杯你
唔等於要斟滿
倒瀉左點算
唔啱,一買一賣,人地係事先講好無呃人咁無野好屌,m記唔係必須品,你唔係非買不可

咁大家轉頭又屌人茶餐廳無禮貌,唔收卡唔收毫子散銀
人哋夠講明無呃你丫

搭巴士又話等得耐,司機揸得衰坐到暈幾蚊車錢咪送左你去目的地囉,明買又明賣丫

按你講法
呢個世界無野可以嘈,無野可以申訴
拎去斟返大杯份量
你啱
你講啲野唔關買賣事喎大佬,餐廳果啲雞鳩毛無下次咪得,佢做得衰自然收皮,公共交通另一件事,呢個加屌係可以的,因為必須品,耐唔耐通常係睇客流,個別路線問題同巴士公司講,人多有生意唔會唔做,唯一可能係唔夠人所以耐啲一班,司機係渣得差你唔好彩,去屌司機囉

其實你搞清楚事件性質先

咁大家轉頭又屌人茶餐廳無禮貌,唔收卡唔收毫子散銀
人哋夠講明無呃你丫

搭巴士又話等得耐,司機揸得衰坐到暈幾蚊車錢咪送左你去目的地囉,明買又明賣丫

按你講法
呢個世界無野可以嘈,無野可以申訴
你講啲野唔關買賣事喎大佬,餐廳果啲雞鳩毛無下次咪得,佢做得衰自然收皮,公共交通另一件事,呢個加屌係可以的,因為必須品,耐唔耐通常係睇客流,個別路線問題同巴士公司講,人多有生意唔會唔做,唯一可能係唔夠人所以耐啲一班,司機係渣得差你唔好彩,去屌司機囉

其實你搞清楚事件性質先
點解大眾對一間美式快餐店會有社會責任要求
但對其他餐廳唔會有
真係好仆街逼人一定買大杯
英國太好了
咁無細蓋
咪就係比唔到貨你囉
唔通賣個細橙汁比你但無蓋咩
到時如果係個家長咪又會屌點解會無蓋
或者係麥當勞想增加收入
逼人升級
麥當勞逼你加大喎
明明唔要咁多就焗你俾多d錢,唔屌得咩?
點迫法?唔買唔準走?係咁我認為應該屌,黑店來,但家陣睇起來係普通加價,咁無乜好屌喎…唔好去囉,無m記你生活唔到咩?

希望大家識分,可唔可以,應唔應該 同 有無必要啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞