何雁詩鄭俊弘搞「天使綜合症」演唱會

276 回覆
21 Like 886 Dislike
歌手何雁詩與鄭俊弘趁囝囝兩歲生日,首度公開囝囝患上嚴重影響學習、語言及自主活動能力,甚至會出現手腳痙攣的罕見遺傳病「天使綜合症」,此事即引起回響,令人關注兒童患「天使綜合症」問題。

然而何雁詩和鄭俊弘,召集一班歌手,將於下月7日假西九文化區戲曲中心大劇院,舉行《天使綜合症慈善演唱會》,出席的歌手有蘇永康、方力申、JW、RegenC.、Johnny Yim等。視后蔡思貝亦有轉發,相當有心。

https://hk.news.yahoo.com/%E4%BD%95%E9%9B%81%E8%A9%A9%E9%84%AD%E4%BF%8A%E5%BC%98%E6%90%9E%E3%80%8C%E5%A4%A9%E4%BD%BF%E7%B6%9C%E5%90%88%E7%97%87%E3%80%8D%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83-%E8%94%A1%E6%80%9D%E8%B2%9D%E8%BD%89%E7%99%BC%E6%92%90%E5%88%B0%E5%BA%95-071900867.html
都估到會乘機cap 水
岩岩先知天使咁快就book 到西九大場講你都唔撚信啦
收皮啦又呃錢
岩岩公佈姐 唔係佢岩岩知 應該book完場先搵機會放風
最大限度利用, 呢兩公婆都係極品
點慈善先 收益入邊個袋
蘇永康都請到
唔怪之得早幾日有傻鳩PR上黎洗地
會唔會請天使低低B做嘉賓?
CLS仲要消費個仔
係唔係100%捐款架
都就死啦點會唔消費
又出軌又虐狗最後棄養
之後想借個仔病情撈埋慈善

諗呢條橋嘅人唔該拖出去斬
入天使綜合症患者家屬(即係佢)袋
幾時搞手天使演唱會
想問下佢地Cap左咩水?

-

鄭俊弘和何雁詩寫道:「作為父母、作為演藝工作者,我們希望能出一分力,讓社會大眾加深對天使綜合症的認識,所以我們希望籌備一個慈善演唱會,透過音樂去呈現罕見病家庭的故事,令大家更加了解天使綜合症之餘,亦對不同界別人士更為體諒。

有賴各界有心人的支持,今次慈善演唱會門票所得收益,將全數撥捐予3個受惠機構:『香港天使綜合症基金會』、『F.A.S.T.』以及慈善演唱會協辦商『雲彩行動』。

感激大家對我們的鼓勵和支持,不過除了我們一家以外,還有很多罕見病患者以及其家庭的聲音等待被聽見。一步一步來,希望終有一天大家都能無所顧慮站出來,讓罕見能被看見。」
有賴各界有心人的支持,今次慈善演唱會門票所得收益,將全數撥捐予3個受惠機構:『香港天使綜合症基金會』、『F.A.S.T.』以及慈善演唱會協辦商『雲彩行動』。
其實呢兩條友唔好受訪,唔好出咁多聲,
求其搵過個形象健康嘅藝人出黎宣傳,
就已經幫到件事

個底咁花走出黎高調受訪
當全世界失憶

而且佢兩個本身都唔紅
佢地個仔咪係間接受惠人

其實其他星做呢啲慈善野幫自己小朋友無乜問題
兔唇都係咁做法
但佢兩個個底咁花,聲譽咁差,仲做呢啲就有反效果
仲勁過李燦森
舊年已經check到
唔好衝出來柒
食天使饅頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞