六四 35|保時捷跑車「US8964」遭警拖走 車主:可能係最後一年出嚟,原因大家估到

23 回覆
31 Like 0 Dislike

昨日(6月4日)是六四事件 35 周年,一輛車牌為「US8964」的保時捷白色開篷跑車,昨晚駛至東區走廊時遭警員截查,至少 15 名交通警及便衣探員包圍檢查。車主其後向《Yahoo 新聞》證實,其跑車被警方拖走。車主事後在社交群組發文,他稱昨日在九龍區泊車地點,開始遭到跟蹤,並附上拍下兩輛七人車的照片。車主表示:「今年可能係最後一年出嚟啦,原因我相信大家都估到,大家要加油,記得唔好慣」......

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E5%85%AD%E5%9B%9B-35%EF%BD%9C%E4%BF%9D%E6%99%82%E6%8D%B7%E8%B7%91%E8%BB%8A%E3%80%8Cus8964%E3%80%8D%E9%81%AD%E8%AD%A6%E6%8B%96%E8%B5%B0-%E8%BB%8A%E4%B8%BB%EF%BC%9A%E5%8F%AF%E8%83%BD%E4%BF%82%E6%9C%80%E5%BE%8C%E4%B8%80%E5%B9%B4%E5%87%BA%E5%9A%9F%EF%BC%8C%E5%8E%9F%E5%9B%A0%E5%A4%A7%E5%AE%B6%E4%BC%B0%E5%88%B0%EF%BD%9Cyahoo-023340338.html?feature.socialseeding=social
咁多狗捉一架車
係咪車牌有污漬
第三張相
幾落力幾細心搵野捉
痴線
痴撚線
最好出多D呢D做國祭新聞比人睇
仲想做金融中心食尿屎啦
講真個司機都好勇武
個牌政府出 揸出街犯國安法? 咁拉咗政府先啦
長官真係成隻狗咁嗅加3%人工太少了
US邊有8964, CN 8964先係岩
部車嘅問題係交通部嘅事
班PTU 過嚟係咪想做過界?
唔係佢地仲有乜做
BJ 8964應該仲貼題
敏感日子又破一單大案
個牌收番後應該唔會再有呢幾個號碼俾人揀
憑乜拖走私人財產?
8964車牌點解比人拉?
別有用心
決定下年搞電話號碼!
一句懷疑非法改裝就收你皮
憑乜
使唔使搵人試勾下啲8964車牌出嚟
政府真係唔柒唔做 拖黎比人笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞