六四35周年|湯家驊:會用自己方法悼念 市民維園自行悼念無問題

114 回覆
5 Like 197 Dislike
國安處拘捕鄒幸彤舅父
https://lih.kg/3710823
俾人搜袋搜到有火機蠟燭即拉啦
十一哥又9UP
呢條友究竟搏咩成日彈出黎 定係無政治智慧
講可以出定唔可以出都有問題架啦
如果都係大律師嘅周幸彤講同一番說話
肯撚定又畀人拉多次煽動
白紙都拉
你話哩?
𨳒你老母無事發生你悼乜春念姐
又陽謀
湯家驊認為市民手持蠟燭到維園自行悼念不會違法,「一般自己做自己嘢,無影響到其他人應該無問題嘅」,不過提醒如果同場有其他人做犯法事,就可能會引起嫌疑。

是否曲線 煽動?
有咩事就話係聽咗湯家驊煽動嘅

如果唔拉佢 係咪唔可以拉出去嘅人?

湯家驊議員:以法治國,是一個令人感到較無法無天更為可怕的違反法治的行為。政府不要以為能夠控制一個議會,便可以通過一些只有自己可以接受的法例,理據便在政府那一邊。以法治國,其實是等於秦始皇的做法。法治不是指這些,法治是要講求公平,要符合公義。另一點我必須說的,便是在現時所謂“大和解”和“香港營”的政治氣候下,政府竟然仍然以為運用一些政治欺壓的手段,便可以把一些不同的聲音遏抑下來,甚至剔除於議會外。這絕對是自欺欺人的想法。(2012)
煽動
十一哥又水人送頭
玩夠35個幻幻去悼念
叫人衝 自己鬆
咁執法部門都會用"放蛇"手段去捉犯
佢o地有幾多會被當教唆犯法?
呢個咪係之前蒙面法嘅玩法
死撚硬啦
發生咗咩事要悼念但又淨係可以自己悼念? 十一哥不如解釋下? 你老細明明話嗰日冇事發生過㗎喎
真心,隔離国家嘅国民都唔覺得有問題,仲覺得自己好褔嘅話,我地住響香港呢個小漁港,何必冒犯法嘅風險同佢地爭取?

你估而家仲係俾英國高壓殖民統治逼害咩
電子蠟燭一樣拉, 手機有蠟燭相都拉
水人送頭
去個方圓100里內冇其他人嘅地方,完全唔出聲、冇任何肢體動作之下,默默心中悼念,記得小心管理面部表情,唔好被人睇得出你有情緒起伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞