Keeta最強「外賣師」月入$64000元

373 回覆
56 Like 229 Dislike
https://www.stheadline.com/realtime-finance/3350360

KeeTa車手王 日送近40份外賣

另外,外賣員報酬未留手,KeeTa去年來港時預計車手月入可達3.5萬元,現透露很多外賣員收入早已超越有關金額,在3月其「車手王」月入高達約6.4萬元,該騎兵總送單量1,200張,即平均每日送39份外賣。KeeTa分享,收入較高的外賣員主要是三大因素,包括「認真對待、有穩定工作節奏」令單量穩定,同時因經驗豐富,對送餐區域熟悉,以及準時交付來獲取獎勵。

根據本港統計處公佈今年首季就業人士月入數據顯示,不同職級之中,經理級就業人士月入中位數最高,達到50,000元,與去年同期水平相若;其次是專業人員,月入中位數為46,000元,較去年同期的48,000元減少2,000元;這意味KeeTa「車手王」收入更勝專業人士。

KeeTa去年5月正式在港經營,是美團開拓國際業務的首站,推出了一系列矚目推廣,包括送餐免運費;推出一人飯堂,60元起有食物連飲品;制定「撕爛會員」計劃,可以不加入高級會員之下,便享有無消費門檻的送餐服務等。
又想引韭菜入去
不如show吓嗰64k係點計出嚟返幾多個鐘好過啦
除咗人工其他福利待遇會唔會更勝專業人士呀
幾條咖哩腸24/7,有機會
六萬會唔會係幾個人share一個account用?
之前foodpanda都有月薪六萬幾車手。
一日踩20個鐘,做到攰就求其係條街訓幾個鐘,訓醒又繼續接單,30天無休,輕鬆6萬4
日夜更阿叉做
咁爛做隨時3開緊月入十萬都似
一定啦,成間公司咁
個數字有啲敏感
希望Keeta 比多一千蚊bonus
識舊同學做緊 一日11個鐘 2雞唔到
邊有可能有20個鐘?
就算凌晨有外賣都唔會多啦
辛苦錢
個數字有啲敏感
希望Keeta 比多一千蚊bonus

又想呃班dse做水魚
彬仔, 是你麼?
呢啲唔係話幾個阿叉用一個account咩?
平均廿分鐘一單都要做13個鐘喎
黑工開唔到account
鱔稿嚟
一team人做就做到
一條友根本做唔到
嚟到餐廳收貨唔使時間?
入油唔使時間?
等𨋢唔使時間?
有啲人真係送上癮架 好似打機咁 目標達成
好撚癲
我步兵最多試過一日有29單
差唔多一千蚊日
行到腳斷
等𨋢係中環辛苦過公屋
每日39單 一日做12個鐘都係三單幾姐 數都唔識計?
唔洗報稅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞