lock頸後頭暈

270 回覆
20 Like 268 Dislike
Instagram大把支那佬賣lock喜頸服務
真係好多無知既小朋友
呢啲整骨,可能舒服嘅,但功效成疑
整親就麻煩
https://youtu.be/PyuVzOCfIuY?si=yOpibu0k1F9e-jiL
係啊
心臟MRI 用啲特別方法。 頂盡睇到有冇嚴重塞到個功能有問題
但CT就可以睇到邊條血管輕中高度塞

不過搵啲大center做
我知有啲私家心臟科醫生自己order完再自己寫報告 冇塞都嚇你話塞咗要即刻做手術
spinal manipulation (啪頸)一向都有一定危險性,尤其是如果真係冇足夠專業訓練嘅話。

之前有條友響泰國畀個按摩師啪到dissection(血管剝離) 咗
等埋下星期睇樓主係咪真係開名先搞一大輪原來只係作故仔抹黑就好笑
公道講句,西醫出事一樣難追究,更何況係中醫
一次咋
其實有d 有牌中醫都會lock 頸
頸椎同頭暈無關係你都講得出
lock完頸之後轉條頭轉到左後邊果時隻右手無名指同尾指會比人電一下既感覺

醫生話食神經藥同b雜睇下好唔好d,唔好就去照mri
起底>假膠>完
最衰就係唔知做之前條頸有冇事
不過我好肯定頭暈腳痹呢啲症狀係做之後先有,係第二日即刻出
依家身邊啲人都唔信我,覺得係我條頸本身有事,話我成日玩電話搞到咁
但未lock之前我真係唔會暈啊
雖然report寫係輕至中度頸椎狹窄同突出
但啲症狀真係好困擾
宜家啲physio唔再係以前咁
撈咗好多嘢同中醫差唔多嘅嘢落去
走罐拔罐放血啪骨
乜都有
搭單問下有冇人做過運動治療?
仲on9 , 呢d 同中醫一樣。
西方跌打佬
亂咁lock頸
阿M o
係咪腎虛咋
試吓唔好打多飛機先啦
耳石甩左?
照完check曬神經冇事就唔洗擔心
Lock頸/physio鬆頸一下做多左有機會耳石錯位就會暈
好心正正經經去抌邪骨咪算囉
之前試過, 頸膊太累自己擰個頭LOCK, 啪一下好大聲,之後WING左幾個月, 入醫院CHECK晒又話唔知點解, 最尾搵脊醫啪番岩個位, 從此之後幾累都好都唔夠膽自己LOCK
唔係
mri話有可能壓到神經線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞