100蚊budget買手機

7 回覆
1 Like 18 Dislike
請出蕉
100蚊買個口罩+黑色衫
偷人手機冇人認得你
窮撚福音!100蚊買手機,唔係吹水!

入正題,有冇巴打試過100蚊買手機?如果話冇,你真係on99啦!依家就教路你地點100蚊買到一部全新手機!唔係淘寶,唔係二手,係全新!

步驟一:
首先,袋返十幾蚊諗辧法去豪宅區先,建議去九龍塘、何文田、西貢呢啲地方。建議搭巴士,20蚊都唔駛。

步驟二:
然後,開始去搵垃圾桶。唔係隨便一個垃圾桶都得,你要搵啲豪宅區附近嘅垃圾桶,因為住豪宅嘅人成日都未用就掉嘢,隨時會掉部手機去垃圾桶。

步驟三:
搵到垃圾桶之後,你就要開始搵手機。記得要戴手套,因為你唔知之前邊個用過,衛生緊要。搵到手機之後,檢查下部電話係咪壞。如果開唔到機,就掉返入去啦,如果開到機,就繼續下一步。

步驟四:
如果你搵到一部開到機嘅手機,就恭喜你,你已經完成咗一半!下一步就係要格式化部手機。格式化可以清除部手機所有資料,咁之後你就可以安心用啦。

步驟五:
如果搵唔到有手機,咁就再用剩低既錢,搭巴士去另一個豪宅區,只要有恆心搵,總會有一個垃圾桶入面會有手機。

以上係100蚊買一部全新手機教學,巴打你仲唔快啲去試?
師兄嘅回覆令到呢個垃圾post提升咗一個層次
100蚊歐羅?
啱,我部iphone 15 max pro 就係上年11月係何文田山啲垃圾桶到執嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞