威威大埔豬肉檔疑已執笠 短短一年!網民:睇嚟翻身冇望

118 回覆
79 Like 9 Dislike
36歲的荃灣「豬肉佬」劉宋威(威威),曾是2022年度話題最高的話題人物,當年威威因戴口罩時似MIRROR成員Anson Kong(江𤒹生)而瞬間爆紅,一度入行拍廣告、舉辦生日會,後來卻因負面新聞不斷,形象大插水,加上在一個廣告中「終極一脫」,除下口罩以真面目示人後,人氣急速下跌,到最後突然銷聲匿跡。去年曾有人拍到威威現身大埔一間新開張的凍肉店,沒想到短短一年,該店已經執笠結業,難怪連網友都不禁感嘆道,「間舖都執埋,睇嚟佢翻身冇望!」

最近有港人於Facebook群組「全港店舖消息(開張/執笠)關注組」上,發帖分享威威最新狀況,樓主在帖文中寫道:「突發報料,豬肉威間舖都執埋,睇嚟佢翻身冇望啦」,並上傳了幾張照片。從第一張照片見到,威威曾在大埔一間凍肉店工作,當時店舖門外放滿花牌祝賀新店開張,店內人頭湧湧,威威則以白恤衫配黑色長褲,正在落手落腳打點搬貨。記者翻查網上資料,推測照片攝於去年4月底,當時有不少網友都推測他在大埔開凍肉店做老闆。

而另一張照片可見,昔日人頭湧湧的店舖早已「人去樓空」,店內只剩下一些雜物,門外鐵閘張貼一張「成功租出」的告示,相信舖位經已易手。消息一出,隨即有大批網友留言討論,不少人對此感到驚訝,不禁留言道「威威終成了condom」、「過氣街市idol」,亦有網友笑稱威威是在準備下個月的生日會,「所以唔得閒開舖啫」。

佢除口罩嗰幕真心好撚好笑
唔係好多 fans 㗎咩,去灑邊
唔靚仔就好心唔好除
全部pr同三日粉絲,一除罩落地盤搵個後生仔都靚仔過佢
係咪好似有表演過高速斬豬肉
係咪話佢有份做白衫?
型過9成連登仔啦
連登仔做鳩佢
當年唔知得罪咗邊個連登仔跟住做佢姐,求其一張低清相全身遮晒仲要紋身都唔同跟住格硬話係,跟住一大班喪屍跟住話係
其實我覺得係老屈佢既 張相只係有啲似
但嗰陣啲人想佢收皮 點都話係佢嚟啦
好好
估唔到咁都求到個真相出嚟
唔係幫建華打工?
其實完全無一忽似,不過連登就係出名喪屍多,一味風向話乜就乜
$1.5都冇人要
建華Condom
威人威威不是威
無lala 講兩句就有咩廣告 生日會 仲要條友肯受

依個世界痴尻線
俾啲幻想空間
搞生日會d演員應該無錢收喇
一cap完就即刻縮沙退出幕前
隻手仲紋左幾隻細豬豬
唔除罩都成個古卓文咁撚樣
死得啦
又一件被mkt公司放棄的商品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞