學資處審查一問 急!

152 回覆
12 Like 464 Dislike
試過報漏一個30萬既戶口 比學資處查到

解釋完一大輪 最後出封warning letter 就算

果時嚇死咁濟
其實唔係欺騙政府 唔係太大數 解釋清楚 學資處一般都會幫同學仔
如果逼到同學走投無路自殺 都唔會對kpi同升職有好處
反而都想知你指嘅奇怪轉帳係乜?

係啲被動收入?定啲枱底交易收入?定去carousel賣野嘅收入?
學資班主任大部分係合約
無職升
你死都wfc
好大機會要退返學資處可以搵狗嚟同你落口供
搞撚笑 攤大手板攞資源又唔想掀起肚皮俾人審查 自己俾錢囉
申請咗幾年今年又申請過?讀master?
通常洗黑錢嘅唔會話自己洗黑錢
唔洗急
有朋友比佢周過,基本上你認衰仔,嘔返舊錢出黎就冇事
如果唔係就會告你虛假文書,詐騙,刑事黎

當然,你唔覆佢潛水既話,佢一樣照做,因為開左file

你慢慢解釋啦,當年試過幾舊水補習錢教要圈住,寫係補習錢,d人還錢比我幾千蚊,都要寫信簽名寫個借錢日期,還錢日期,對方個名
吊 焗住交
佢要我比埋咩馬會同八達通戶口 利申冇乜用 可能得十幾蚊
有本事洗黑錢我仲申請資助
有排問 good luck
一炮過嘔番D錢出黎啦
SD依個POST比學資處先
一個銀行戶口之前未報上去, 基本上都冇乜錢純粹有好多奇怪轉賬
雖然當年都有報暑期工個數,但正常pt收入唔應該計入去,咁多年都無試過要check,反而老母出糧出支票就金喇,要俾錢銀行逐張print出嚟
其實都係啲正常買賣 暑假pt 錢
但好多都係前幾年嘅嘢
佢一問就要解釋好撚麻煩
之前試過$300一張支票 搞咗成四個月
定係依家先會咁 以前申請無咁麻煩 八達通都要俾
Rip
買賣賺左又冇報過
每日返工朝8晚6得閑慢慢追你
試過交漏文件,佢當我漏報(但有填好份表)
結果寄左封紅色警告信俾我,仲要掛號
係咪同你依家戶口有過交易先搵到你個漏報戶口
之前都收過 有啲根本唔知要交
即刻補返 佢又話我漏報
旋轉拍賣賣咗$80一本書又要報咩
(雖然佢真係有問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞