呢個世界真係好撚多正義魔人

22 回覆
2 Like 12 Dislike
事緣:https://www.facebook.com/share/jSAocc9GcRHCKtV7/?mibextid=WC7FNe

簡單黎講,就係呢間學校(不嬲玩膠玩到出神入化)出去打辯論,發現自己搞錯立場,明明正方但以為自己係反方,臨場唯有9 up,結果當然輸左,於是學校官方fb page一如以往玩膠咁笑下自己學生幾咁on 9。

點知引來一堆正義魔人對學校口誅筆伐,主要集中屌啲學生辯論9 up老作例子,話啲學生唔撚誠實,學校仲係fb喪事當喜事辦。

中學生都唔撚准玩膠,仲唔搵風紀捉佢地「一次兩次三次罰企」?
蕃茄 蒜頭 鮫子
香港學界前辯論員
feel到樓主好唔忿氣
樓主比人用千字文屌 唔敢上去覆
垃圾書院收埋啲垃圾
臭坑出臭草
出到去同人認真玩 打唔贏
返到去就以笑遮醜

成班廢物 老師廢 學生廢
開個分身屌都唔敢
無講錯喎
比賽準備錯呢d小事,但老作玩膠真係好唔尊重
同某d連登仔無point就玩泥漿有咩分別
呢間學校鳩,啲學生夠都鳩,大眾係預咗,但喺人哋認真嘅比賽鳩完,仲要用官方Facebook話俾全世界知自己有幾咁鳩,俾人用晒理據、比喻屌鳩你哋班戇鳩,唔識收,話返人哋係正義魔人,真係鳩到冇朋友
搏盡無悔頂硬上
玩膠有咩問題 個個中學考試都係作例子㗎啦 唔通又唔尊重閱卷員咩
望完發現篇嘢最大問題係做咩燒埋個評判
純輕輕自嘲下同埋唔好出同學名可能無事
好多文人有筆戰都係因為d文章比人捕風捉影
依家講緊辯論比賽喎,攞中學考試撈埋嚟講?
Faker 比賽揀成季未用過嘅扎克係咪又唔尊重觀眾 放鬆啲啦
啲比喻九唔搭八
駁唔刀
玩膠大撚晒咩 唔識尊重人尊重場合
當自己係社會破壞者?
佢真係痴線
仲以為好有point果下好野
咁我覺得辯論比賽又另一回事喎
唔通我又話個個中學考試都老作例子 咁大學教授出paper作數據都冇問題咩

做嘢要分場合㗎嘛 根本都唔係嗰回事
玩膠係無問題嘅
但假資料就真係唔OK
誠信問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞