姜濤笑謂現實中有作曲 但太過難聽不敢拿出來

70 回覆
4 Like 17 Dislike

與姜濤拍港版《無用的謊言》 Stanley邱士縉因開騷冇得去康城

姜濤、邱士縉(Stanley)等今日出席《ViuTV 年中無休 2024節目發布會》,二人參與拍攝港版《無用的謊言》,葛綽瑤在劇中扮演姜濤女友,扮演探員的Stanley是她的前度。Stanely表示要跟扮作曲家的姜濤爭女,姜濤在活動笑謂要由女方作最終決擇,他稱現實中有作曲,但因為太過難聽不敢拿出來。

https://www.am730.com.hk/%E5%A8%9B%E6%A8%82/viutv-%E7%AF%80%E7%9B%AE%E5%B7%A1%E7%A6%AE2024-%E8%88%87%E5%A7%9C%E6%BF%A4%E6%8B%8D%E6%B8%AF%E7%89%88-%E7%84%A1%E7%94%A8%E7%9A%84%E8%AC%8A%E8%A8%80-stanley%E9%82%B1%E5%A3%AB%E7%B8%89%E5%9B%A0%E9%96%8B%E9%A8%B7%E5%86%87%E5%BE%97%E5%8E%BB%E5%BA%B7%E5%9F%8E/456204
咪玩啦。。拎黎食野唔好?
咁佢覺唔覺自己唱得太難聽?
其實佢唱歌我都覺得好難聽
咁講咩自己第幾胎?
有咩付出過?
ian唔教下佢咩?
又話哥與弟cp,好似親兄弟咁
真係無用的謊言
公道講
歌既idea同mv係佢諗
肥到咁
難產就有
掟個idea就敢話自己生產左十幾胎出黎?
Yoyo好撚慘,對撚住個肥毒柒又要扮享受又要俾殭屍屌正常呢個年紀都唔會鍾意呢個肥閪
想呃邊個?呢個都唔係姜濤嚟
我睇佢ig塊面好瘦好V㗎
講過好多次啦
再好既工匠,都要有人掟個idea比佢先會有成品出黎
事實係冇姜濤就唔會有嗰啲歌
好似作品的說話咁,除左姜濤 有邊個會有出首反戰歌既idea?
唔應該講到姜濤完全冇份咁
廢話
學你咁講
再好嘅idea, 都要出色作曲填詞監製先有誠品出嚟
何況嗰啲濕鳩idea你話叫好idea
咁事實係除左佢 香港冇第二個出俄烏反戰歌
咁所以無論姜濤 作曲 作詞 編曲 監制
全部都有份囉
點解你地講到姜完全冇份?
同大仔組就親兄弟
肯定又係求奇哼幾句就當作曲果種
個個各懷鬼胎
識作曲既又唔教下唔識既人
識唱歌既又唔教下唔識唱既人
佢用咩軟件編曲?
喉嚨呱
嗰位姜粉啞𨶙左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞