彌敦道亞皆老街十字口黑點 同日兩意外 疑衝燈遭猛撼 鐵騎兩人拋飛亡

23 回覆
4 Like 1 Dislike

【明報專訊】22歲男子昨日凌晨駕駛電單車,於旺角彌敦道與亞皆老街的十字路口交通黑點被一輛的士猛撼,他與女乘客被拋飛至行人路重傷昏迷,兩人送院搶救不治。的士司機、乘客及途人亦受傷。據了解,電單車涉嫌「衝燈」肇禍。昨午在同一交界位置再發生交通意外,一名站在欄外等過路的男子遭轉彎的巴士夾在欄杆與巴士之間,由消防員救出送院(見另稿)。

意外後,陳姓電單車司機倒臥於恒生銀行對開梯級,雙腳扭曲,24歲姓張女乘客大字形倒卧另一邊行人路;69歲姓王男途人懷疑被車禍碎片擊中,頭、面受傷流血,坐在兩人之間的梯級等候救援。27歲姓楊的士司機及38歲姓施男乘客四肢受傷,坐在銀行另一櫃員機的出入口梯級。

原文網址:https://news.mingpao.com/pns/%e8%a6%81%e8%81%9e/article/20240527/s00001/1716748439029
到底邊個衝燈?
電單車涉嫌「衝燈」肇禍。
好大機會係啦 果條路衝黃燈
我諗你無車牌
其實一條路黃燈,另一條路都仲會係紅燈嘅
反而女乘客唔攬安全帶已經犯左法,渣正做可以罰佢錢
電單車安全帶?
撞得咁西利
竟然講咗兩日都仲未有車camp片
又未有孝順仔孝順女出現
深夜遠距離仲唔督行油 遠距離衝黃燈 變埋紅燈咪照衝囉 (估計)
mk仔帶條女飛車飛埋落地獄
擺明啦 22歲 鐵騎 深夜凌晨
正常人點會凌晨揸26
我諗你無車牌

電單車點攬安全帶
凌晨吖嘛 擺明mk仔孝乜順
已經即刻有深夜響喉聲嘅畫面
話就話電單車衝燈撞死咗
咁的士司機會唔會俾長官告
響喉?

響 > RAP, 點解唔冚家齊齊整整落地獄
唔響 >RIP, 願死者安息
睇咗片
根本的士綠咗好耐
電單車果邊冇可能唔係紅燈
點解啲on9仔咁中意第一句就話人冇車牌
係咪講完呢句再講歪理會合理啲
痴撚線

真係弱智仔黎
有影片啦
電單車 衝燈 加速
自己申請
Ching 你柒到仆街 仲肉酸過關家姐
人生雖短暫,無悔共你穿梭天邊與海岸⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞