深水埗特賣城一條DISPLAY PORT轉HDMI $29黃金最平$59,大多數$100完全智商稅抵黃金冇人行冇人買嘢架

44 回覆
8 Like 18 Dislike
黃金賣果d咪又係淘寶貨
買名廠既就係既 但黃金賣得$100樓下既貨咪一鳩樣
上次我淘寶買1OM hdmi 先40幾人仔
早幾日特賣城買usb adaptor 係香港本地公司 仲有保養 其他地方賣差唔多三舊 佢賣10x
係咪同一條
買gp差電平到好似即棄電
黃金買唔代表耐用

我買過一條micro usb to HDMI 用一次就用唔到 應該暗斷
淘佬平個d唔駛10蚊條...
商業社會低買高賣就正常嘅,
但同時消費者都可以選擇行遠啲等耐啲買平嘅,定係貪方便就近買貴。

始終而家走緊大陸嗰條舊路,市面最終淘汰剩2 成零售。
d貴野批發邊敢批比佢地
當你900w金牌一log拎500隻

已經可以隊死成個區d火牛生意額
特賣城接近淘寶價, 唔駛夾單唔駛另加運費, 仲有現貨見到試到, 方便可靠過淘寶好多
但同時消費者都可以選擇行遠啲等耐啲買平嘅,定係貪方便就近買貴。
呢句唔成立,黃金同電子城就係隔條馬路
以前黃金多人都係逼同舊
你話用大型商場仲講得通
見過黃金細檔連個盒都同特賣城一模一樣,但收貴人三四五十蚊
始終黃金個場大過特賣城,冇咁迫品種多, 呢個都係一個吸引點。

唔爭幾十蚊開飯嗰啲人會去黃金買。
期望一日特賣城有high end area
唔會啦,只要一日個名都仲係特賣城就俾唔到人有信心買貴野
有次想買條display port 線,諗住廢事淘寶係黃金買算,行均成個場都係99蚊條,最後都係淘一條先廿蚊
40蚊真係要雜牌 綠聯都買唔到
質素好無先?電子野始終。。我都想淘買文書機但電壓功率可能唔啱,可能八百人仔有部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞