一千蚊budget買手機

159 回覆
4 Like 59 Dislike
除左4GB RAM同LTE,呢個價仲想點
一路都係直接裝翻app就得
再唔得其實舊個堆可以無痛轉翻做香港rom(如果有香港對應型號)
同港行無分別 不過要少少功夫
啱啱爬完文可能最尾都係決定買水貨samsung a15
<$900....
a15好似都係720p
a05s啦 睇起身除咗粒U真係唔差
咁可能要諗a05s
之前睇過紅米a3解像度太低
Product Name A15 5G Smartphone
OS and Version Android 14
Screen size 6.5
Screen resolution 1080x2340
Share card slot Yes

我上網見到係1080
不過提提你 680/6100都係日用分分鐘會lag個種lv
如果去馬就6+128 a05s 唔好買4gb ram 會好痛苦
垃圾
我睇翻係我睇錯 但我睇e記 A15係4gb ram 真係咪搞
平機情願用SE
唔知玩supercell嗰啲game會唔會窒
多謝你意見先
賜酒
其實係咩game
brawl star同CR好似已經差好遠 我估唔會好順
巴打係用黎做主力機?
副機
有S24 了
唔怪得之 有無得再加少少買好D
買8Gb 2手機
Redmi Note 13 6GB+128GB ¥868 , 8GB+128GB ¥988
預載系統為 Android 13 , CPU用天機6080 只有同 Snapdragon 695 相近
一千蚊新機好少選擇, 只可買抵階機,
二手反而可以買紅米 K50 至尊版 , one plus ace pro 都係 Snapdragon 8s+
Thx 看看先
借個位黎問問
xiaomi 13t 定 VIVOx80 好D?
鏡頭同畫面?
XR 128 gb 。二手一千搞定。
推THIS
買水貨紅米note 12 pro啦
千5蚊 有找
粒u用7+gen2, 應該呢個價位冇對手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞