黃心美相隔6年回巢ViuTV

15 回覆
3 Like 12 Dislike
黃心美相隔6年回巢ViuTV親自回覆網民留言承認回歸
娛樂 on LINE
黃心穎大家姐黃心美(Scarlett)曾有「ViuTV一姐」之稱,早年為now台及ViuTV主持過大大小小的節目,但直到2018年11月離巢後,以自由身亮相不同電視台,相隔接近6年後,近日有傳她即將回巢ViuTV,將會出席《ViuTV年中無休2024節目發布會》,不少網民亦在黃心美社交平台留言,她更親自回覆在發布會上面見。
過去6年對黃心美來說是多事之秋,經歷胞妹黃心穎的「安心事件」及父親黃沛霖病逝的低潮後,失去許多工作機會,她曾坦言當時很怕面對記者,不明自己為何跟事件扯上關係,更有很長時間收埋自己,事業直插谷底。

當年黃心美離巢ViuTV,主要是隨經理人外闖發展,她亦透露過有長達8個月冰河期沒有工作 ,其後瘋狂向外工作,卻成了最豐收一年。近年她曾為HOY TV節目《男士堂》擔任主持,去年亦有參與J2節目《超級毛特兒大賽》做特別嘉賓,但平日都是擔任活動主持為主。
直至日前,網上流傳一份ViuTV下星期一(27日)舉行節目發布會的藝人出席名單,名單上難得看到黃心美的名字,連同MIRROR成員姜濤、Stanley邱士縉等人出席活動外,令外界揣測她疑似回巢。有傳黃心美相隔接近6年正式回巢,亦有指她只是以部頭合約形式合作。

查黃心美的社交平台,本月初起已不時放相上網,透露自己已投入拍攝,上周更前往大澳取景:「為咗拍攝節目,今日第一次入大澳,好鍾意呢個地方,唔煮飯嘅我買咗好多醬料返屋企,仲俾我食到好好味嘅蝦膏蒸腩片同埋沙翁。」昨晚又指節目拍攝進入倒數階段,未知是否為ViuTV新本地遊節目擔任主持呢?有網民留言表示「星期一見,期待首領回歸」,黃心美亦有回覆:「See you on Monday」間接承認回歸。

之前先有個post問點解比人雪咁耐,而家就有post話回巢你話冇pr就假
又有得丁
見到AK 會唔會出水
佢個陣問姜濤係咪處男 佢真係痴線 性騷擾對佢印象麻麻
又係真性情港女
即傾即回巢
好想屌佢喎
佢真係俾佢個妹累死,佢一走viu就上,如果佢唔走,可能八婆個位就係屬於佢
Hailey 正過佢
多d人好,唔洗咁悶,有d口罩小姐第1季簽完無野做唔知做乜鳩
依件垃圾過主啦
佢話哂係前一姐 但係而家貼地有8婆同娟姐 正既主持ss 佢好仲有冇位做唔係諗全同ss爭呀3個都會玩綜藝拍劇
唔係佢嚟
係咩 我柒左
佢地年紀都大過SS,應該係佢地三個job有所重復,SS應該唔會有咩影響。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞