旺角又出意外

407 回覆
139 Like 12 Dislike
向前唔得
點扭都夾死
考下被人夾條友仔既廣東話正唔正宗先考慮叫唔叫消防教啦
咪撚亂用啲terms啦 波乜鳩out
OMGWTFBBQ

整咁多欄杆係唔係真係有需要
外國好似都唔多欄杆封住條路
呢個位經常性有意外
D巴士司機成撚日唔夠位轉
同觀堂一樣 成個道路design過時唔合理
放工坐巴士都少驚 車同車之間咁少空間
九巴佬早左扭
不小心應該入硬
我記得早排連登有個po係巴西定唔知邊度
影住個女人成個頭夾甩咗
係,起碼架車撞到欄杆會停,你聽到會退
咁都睇到佢真係救翻佢一命
轉埋隻彎變爆旋陀螺都似
亂過馬路既柒頭又累人無鳩左份工!
睇吓個司機入老危定老不
就係人多先要交通工具
欄桿外真係打死無怨喎
害咗司機
旺角發生驚險車禍。今(26日)午約5時34分,一輛1A九巴沿彌敦道行駛,途至亞皆老街交界十字路口左轉期間,撞倒一名男子。傷者被夾於巴士與鐵欄之間,狀甚痛苦,最後由消防員鋸欄救出,由救護車送往伊利沙伯醫院治理,他送院時目光呆滯,幸仍清醒。消息稱,事主被夾20分鐘獲救,警方正調查意外原因;受車禍影響,現場交通受阻。

同一十字路口,於今日凌晨曾發生兩死3傷車禍。一輛的士與一輛電單車相撞,電單車男司機及女乘客拋出車外,飛墮行人路及銀行門口,送院後同告不治。

另外,

涉事位置於2017年,曾發生幾乎一模一樣的意外。2017年11月1日下午4時許,一輛城巴駛至上址左轉時,撞倒當時18歲、站在鐵欄旁的內地女遊客,其右腳被輾過,最後需要截肢。司機其後承認一項危險駕駛引致他人身體嚴重受傷罪,被判囚11個月,停牌兩年。

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/1023022/%E6%97%BA%E8%A7%92%E7%94%B7%E6%8D%B1%E6%92%9E%E5%A4%BE%E6%AC%84-%E5%9B%B0%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E8%88%87%E9%90%B5%E6%AC%8420%E5%88%86%E9%90%98-%E5%90%8C%E4%B8%80%E8%B7%AF%E5%8F%A3%E5%87%8C%E6%99%A8%E7%99%BC%E7%94%9F%E5%85%A9%E6%AD%BB%E8%BB%8A%E7%A6%8D
隔離係斑馬線都要企欄杆出面
有單俄羅斯定邊度, 夾到個頭甩出嚟。
係人係豬都未知
哇屌! 有印象, 好似發生係南美...
呢度無得偷位架
太遲先攞左軚架巴士個車尾會右發出去
會掃到中線直去d車
利申 巴士佬
害咗司機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞