菲律賓馬尼拉有冇人去過?

69 回覆
2 Like 81 Dislike
我早幾個月去過,留咗7日
我鍾意睇風土人情,影下市貌已經好開心
另外就行下博物館同王城區(Intramuros)
之後就落 Tagaytay 睇 Taal volcano
順帶 randomly 喺附近嘅 towns 遊下
鍾意歷史嘅話可能可以去黎剎故居一遊,喺 Calamba
關於菲律賓我啱先喺呢度都覆咗:
https://lih.kg/3662462
sor 錯link,呢條先啱
而家出國玩平成咁。。。
https://lih.kg/CoAQgtX
#165 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
好睇邊區,菲國貧富懸殊好嚴重,我嗰陣住 Makati 就唔會見到呢啲
你係留係馬尼拉定邊7日都
有邊區要避開唔好去?
交通係咪坐grab?
一半馬尼拉,一半 Tagaytay 及鄰近(都係馬尼拉以南一百公里以內)
有經過過啲睇落窮啲亂啲嘅區,將個袋揹前面冇出過事
如果成個菲律賓計,我睇到唔好落棉蘭老島,怕有恐襲
好地獄
執柒咗,真係落地府先跟得到康泰
康泰旅行團在9時前抵達古堡,原定於9時40分離開,但因團友羅錦芬和李瀅銓遲到,旅遊巴士未準時開車,當時附近有兩輛分別接載日本旅客及菲律賓的廣告攝製隊的旅遊巴士[3]:12[25]。門多薩曾向古堡一名女導遊詢問旅遊巴士是否到烈士墓園,並自稱是護送人員[a][3]:12。

如果個兩位團友冇遲到
去親菲律賓要死全家
淨係係馬尼拉轉機都屌3聲
咩事
巴打我加唔到你tg好似話咩認證個d
岩岩買左機票了
想問下你去火山果個城係咪坐大巴去?大約坐幾耐同埋唔轉機附近有冇海灘個d
咁得意?之前有另一個巴打又add到喎
係大巴啊,馬尼拉去Tagaytay,好似坐咗三個鐘,有去嗰度附近一個鎮叫Nasugbu 行海灘,但應該仲有好多其他選擇
我都係死仆街馬車佬最後一邊落車一邊攞著沓銀紙勁大聲同佢講 here is your money beggar dump落地下比佢執 當時有對當地couple幾個路人係度望住
前咕軲轆不轉後軲轆轉思密達
夠中肯
當地人都要陀定支炮先敢出街
樓豬自己諗吓當地人友唔友善啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞