未來香港仲有應該30萬人會移民,呢批人如果走左,經濟插多鑊

19 回覆
5 Like 11 Dislike
呢批人而家可能因為父母仲健在,未搵夠數,諗住仲用剩下時間係香港賺取自己金錢
當呢批開始走,香港就可以想像樓價人工大陸化
呢三廿萬人可能分三廿年走 咁算唔上移民潮
移民高峰期將會由英國政府宣佈BNO visa唔再玩落去嗰日開始
所以好多人真係會走
英國應該無咁快落閘
唔洗去英國啦,而家8-90後都差唔多慢慢上40歲,賺多幾年錢,攞住成千萬去泰國馬國呢啲東南亞國家慢慢摵都有可以過埋成世
我識朋友會去個邊
正路搵夠都唔會留港,東亞南可以做皇帝了
點解會係30萬?
邊度得返黎既數字?
英國話有廿幾萬BNO抵埗,估計走咗三、四十萬去西方國家。
依家仲可以用美元,仲有西方通訊軟件可以唔洗V7支寶。再收緊就番大彎好過咯。
根本退休果班都開始思考 點解要係香港過世 物價高 人又多
遠既就可以去平平地既國家 (泰國之類) 近既番大灣區出入香港都方便 樓價仲可以點升?
高才通都食曬走個班人既位
2526年應該bno5+1
都正式做bc
到時一大批人回流香港
中高層月入十幾廿萬 日日wet女 嘆美食
得閒就白沙灣遊船河 再唔係請十日假去歐洲shopping

呢班人quit去加拿大洗碗???
唔會 人數只會更少 人道立場唔洗咁做
英國大選啦,睇定 D 先。
人地大陸人用香港做跳板
好多人回流呢個講法藍絲都唔撚信啦,外國住慣咗貪你中国香港夠迫夠多人咩,有細路讀緊書就更加冇可能會返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞