唱歌係咪好唔好聽係咪天生把聲整定

11 回覆
5 Like 2 Dislike
如果唱極都係難聽 係咪練嚟都哂9氣

唔係個個都可以咁似姜濤咁把聲可以咁撚核突
對唔住語音輸入打錯係獨特唔係核突
所以其實本身聲底都係整定咁D歌唱老師係咪出嚟呃飯食
你聲底靚 無乜技巧咁唱都會幾好聽
但聲底差再有技巧 都好似喃嘸謙咁銀耳
唱功定咗你下限 而聲底先決定到你上限
仆街以前仲特登上網睇D傻西歌唱老師後尾發現有d明星唱極都係咁難聽。我先發現練極都係咁 根本就冇用
除非你本身聲底靚 但唱歌方式好難聽
咁俾錢搵個唱歌老師幫你執就有幫助 lol
我本身唱歌難聽
自學到正常,想帶出唱歌後天係可以練習
歌手都要搵老師學唱歌
我反而覺得好唔好聽本身係觀念問題
最典型例子係好多唔識嘅人好易覺得高音等於好聽等於勁,但其實係有唱低音嘅歌手
都有把聲 sell 佬味嘅歌手,唔係張敬軒嗰種聲先叫好聽
但你把聲如果係佬聲但你想唱到姜濤咁就難啲
但點解有D歌手唱極 練10幾年都咁難聽
本身唱得唔好聽 > 唔紅 > 公司唔投資俾佢學唱歌 > 轉職
本身唱得唔好聽 > 紅 > 唔好聽都紅 仲洗乜練唱歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞