突發!!!!喺M記見到林鄭買外賣(有圖)

79 回覆
30 Like 1322 Dislike
多謝你撳入嚟依個post,有時間就為地球出一分力
用1分鐘時間培養一下環保觀念

林鄭就唔應該買外賣啦!

我們必須停止使用一次性塑膠吸管。塑膠吸管不僅製造過程污染嚴重,使用後也難以完全分解,這給我們的地球帶來了沈重的負擔。生產塑膠需要耗費大量能源和水資源,而且塑膠垃圾會對海洋生態造成極大破壞。我們應該積極倡導使用可重復利用的金屬吸管、竹吸管或者紙吸管等環保替代品,為保護地球盡自己的一份力。此外,外賣文化也是我們需要反思的。每天大量外賣所產生的包裝垃圾,給環境帶來了巨大壓力。我們應該盡量減少外賣的消費,多做飯煮,自帶餐具外出就餐,這樣既能減少廢棄物,又能養成更環保的生活習慣。讓我們從日常小事做起,為地球的可持續發展貢獻自己的一份力量。

屌你老母臭閪
屌你老母臭閪
已封鎖會員 - 大知知知嘢
屌你老母
聽日用多兩支膠飲筒
OK,我認我咸濕鍾意j林太
你哋根本搵唔到嘢駁我 唔好一味負皮啦
睇錯林襄
屌你老母環保撚仲要用殘體
屌撚爛你老母個臭化閪

單機啦仆街
突發!!!!樓豬老母被人輪大米
淘寶幾包飲管返嚟燒先
麻煩大家屌樓主之前 諗一諗點解要撳入嚟呢個po
屌你老母環保閪
你係咪傻撚咗呀,政府立咗法禁止本地商舖同餐廳售賣同供應即棄膠飲筒
仲邊有人可以買到即棄膠飲筒呀

哎喲,係喎,唔記得咗政府話淨係規管本地,淘寶唔計
係咪好嬲
原來環保係要靠呃
生產塑膠需要耗費大量能源和水資源,而且塑膠垃圾會對海洋生態造成極大破壞。我們應該積極倡導使用可重復利用的金屬吸管、竹吸管或者紙吸管等環保替代品

咁生產金屬吸管竹吸管紙吸管係咪就唔會消耗大量能源
當初大力推環保袋個結果咪又係一次性咁用
紙吸管消耗嘅資源又有無了解過呢
成日做埋啲自我陶醉嘢打飛機而唔落地睇吓到底成效係點
成個地球真係多得你班精神環保膠唔少
頂你,我好掛住林太
完全封鎖上一頁
駁你老母臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞