傳韓國頂流進軍中国香港 向佐怒斥:快滾!

23 回覆
1 Like 20 Dislike
南韓團體BIGBANG前成員勝利在去年2月刑滿釋放後到處玩樂,外傳他將到香港買豪宅開夜店。對此,香港影視大亨向華強的兒子向佐憤怒發聲了。

勝利2019年爆發夜店「Burning Sun」醜聞,因提供性招待、海外賭博等9項罪名入獄,該案在2021年8月宣判,勝利被判入獄3年,一審判決後勝利提出上訴,法官決定將刑期縮短至1年半,二審後勝利和檢方再提上訴,但遭法官駁回,最終維持二審判決。

近日傳出勝利去年(2023年)2月刑滿釋放後到處玩樂,外傳他將到香港開夜店。對此,香港影視大亨向華強的兒子向佐在微博怒發文表示,「有傳說你來中國香港定居就算了,你還想把你在你自己國家不良的風氣帶來香港⋯⋯麻煩你立刻滾開!開夜店,而且在夜店裏帶來非常不良的風氣的話、絕對不可以原諒、再有一個更致命的點、引起港獨的支持、這是忍無可忍!滾」。

https://tw.news.yahoo.com/%E5%87%BA%E7%8D%84%E5%BE%8C%E5%88%B0%E8%99%95%E7%8E%A9%E6%A8%82-%E5%8B%9D%E5%88%A9%E5%82%B3%E8%B5%B4-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E8%B2%B7%E8%B1%AA%E5%AE%85%E9%96%8B%E5%A4%9C%E5%BA%97-%E5%90%91%E4%BD%90%E6%80%92%E5%97%86-%E5%BF%AB%E6%BB%BE-011912890.html
即係好似台灣人唔歡迎姓向嘅移民一樣
新技安會唔會去掃佢場
龍頭個仔知唔知自己個字頭黃賭毒乜都做,可能殺人放火姦淫擄掠都有
本來都唔鐘意勝利過黎,
但而家咁樣,
想勝利留係香港
入唔到新大富豪嘅股,人哋想上市唔想Join愛國社團
新記吹雞
我支持勝利搞旺中國香港
黑社會都有愛國既
痴孖筋
關鍵字過濾 向佐
勝利幾時港獨
向氏真係當香港係佢哋管?
問下李生先啦。
佢老豆聽到,有冇一絲尷尬?
新beyond
好大聲
點會唔知
點解要移民台灣呢?
不要再說了
雖然唔太Like姓向嘅,但佢又冇講錯喎,唔應該俾條垃圾韓仔係搞到香港污煙脹氣。。。。。
佢老豆開唔少啦 夜總會,雞竇,淫k
香港人都唔鍾意黑社會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞