Career Hackers 冇L用

26 回覆
25 Like 5 Dislike
見佢哋不停搞talk + event 宣傳,希望可以為想報嘅人慳返少少錢

小弟on9 報咗佢哋coaching program,如佢哋所講嘅coaching call 都有提供,不過就唔會係head coach (佢哋話有IBD experience) 嘅人call 你

改CV 部分都係hea 你,如果你request coaching call 而又分到一個好d嘅coach 先會有d 用 (講到尾都係睇你有冇relevant experience)

For 佢哋係webinar show 嘅masterclass片, student portal 有大部份都搵唔到,我估係要報fscoaching 其他plan 先有

到佢哋主打嘅partner internship, 間firm 只係細tech 公司。Externship 嘅話如果你係junior year 就話你hard skill 唔夠唔俾你

如果有不足或者錯嘅話下面討論
推 比多啲大學生睇
C V都係收埋好,啲人事中介顧問公司拿出去搵工,之後聯絡你見工,見工前屈你錢,安排見工收錢,唔包成不成功!
呢啲通常都呃9人
九唔搭八
有能力嘅人會識得自己寫CV去見工 冇能力嘅人就只會課金俾埋呢啲無謂嘢攞到心靈嘅滿足同信心去見工
有錢不如執吓自己個樣好過
有frd join咗hkcareers, 係會有apt test嘅sources 但啲coach質素參差
push
呢度都有,不過題目都唔中
全部都係撈唔掂比人雞出黎教人搵工
最撚大果間xiang gang careers 酷似思覺老師果條友自爆過當年in bb final round收皮入唔到
呢除咗apt test既source, 佢啲coach會唔會比referral 你
一定冇
https://www.instagram.com/hksciencepark/reel/CrS38yWpa8k/
呢兩條友應該就係felix同skylar, 睇佢哋個毒撚樣都似係freshgrad入唔到ibank就搞間咁嘅嘢出嚟昆人錢
Career coach 只信Alex Wong
丼多少少?
非打手 我覺得佢ok專業 起碼撈過個行
點樣見工前屈錢
cv一向周街派 多exposure先多工搵
乜依家有D咁既野? 幾十年唔死就有新興產業
遲下會唔會有course教點升職辭職跳槽
中介拿你資歷,同你做份靚仔C V,見工機會高啲
這個就收$服務費..
佢哋而家都有
hkcxreerx 會每個月收啲學生幾百蚊 當你搵到第一份工之後 第一個月嘅人工就要俾佢哋 仲會恐嚇你話唔好諗住呃佢哋冇offer 因為佢哋聲稱識晒所有ibank hr
cv自己整啦屌 連整cv都整唔好 憑咩見靚工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞