雷同二友演唱會2024|自游生物 LIVE 2024

55 回覆
34 Like 2 Dislike
好鍾意呢首歌
路徑+路仍長嗰陣都喊咗
露營腸
如果最後有埋喔嗚嗚就好
最感動真係呢個section
一齊跪求
The Vast Sky
1.白雲會告訴我
2.讓時間變慢
Talking
3.八芭啦笨爸(自由生物版)

The Lost Island
4.你想要成為怎樣的人
5.轉著轉著
6.噩夢
7.歲月的童話(原唱:羅家良)

The Teavellers’ Town
8.失望就去一趟旅行
9.沒有東西送給你
10.一個人行街
11. 說走就走(with 洪嘉豪)
Talking with 洪嘉豪
12.半天空檔 (with 洪嘉豪)
Talking
13.睡個好覺

The Dark Dystopia
14.追與趕(芊蕾)
15.等多一天(芊彤)
16.如常

The Mysterious Ocean
17.仍會等(原唱:鄭欣宜)
18.靈魂有路
Talking
19.路徑
20.路仍長

The Sea Of Clouds
21.之後的一天(原唱:陳健安)
Talking
22.Face It Don’t Run
Talking
23.任我行(原唱:陳奕迅)
24.天空有我

Encore
25.同途
26.碌下碌下

source: https://www.instagram.com/p/C7mRwzCPavV/?img_index=1
on仔concert聽過一次
勁撚好聽
咁有才華但咁少人識
推推推

一開始佢兩個一出嚟見到咁多人就喊好得意
噩夢 兩個把聲一夾埋 加埋啲燈光 好震撼到我
芊彤唱等多一天 後面愈唱愈入心
唔講真係唔知芊蕾病咗 仲係咁唱得
仲有芊蕾整段厚嘴人動畫好qq好靚
Face It Don’t Run兩個一齊彈電結他好正

成場show睇佢哋走嚟走去啲反應好好笑
但聽歌又好touching想喊

行得慢唔緊要嫁 好嘢就會有愈嚟愈多人欣賞
仆街我男人老狗哭撚左
芊彤好cute cute
噩夢燈光真係好出色 睇到好投入
成個show好多甩碌嘢
芊蕾上樓梯kick親 芊彤索鼻涕入咗左咪
好感動有咁多人坐滿個場要加油
佢哋綵排好短 都算係咁
希望佢地慶功完好好休息好期待下個show
我都算係新既聽眾
因為on仔個show先真正聽下佢地既歌
以前都會聽少少但冇點留意
講得冇錯, 好野最終會有人欣賞, 最少吸引到我呢D新聽眾入場支持

睇完既感覺就係佢地唔係明星或者偶像, 有人氣有包裝
佢地係接近100%歌手, 音樂人 或者唱作人
冇話做邊樣高級D, 不過香港商業社會, 做埋前者條路肯定係順D

而佢地行左條難行D既路, 努力左十幾年終於搞到自己既show
真係默默耕耘既成果黎
行得慢又好, 冇人地咁有人氣都好
每一點一滴都係佢地集中100%做音樂既證明
佢地個種真誠同默默努力 就係最值得支持既地方
幫手推比更多人識
買碟!
買咗!隻碟好多色水
尋晚趕住返屋企無買野
佢地會唔會擺merch上網賣
之前有預購但完咗
唔知之後會唔會再開
隻album仲有冇機會買到?呢幾日先開始認識佢地
有得買喇
呢隊組係上年先出道?
佢地第一次擺歌上youtube 係2009年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞