ASUS 主板 vga 白燈, bios 黃燈 求救

13 回覆
0 Like 3 Dislike
電腦突然冇畫面,再重開,ASUS 主板 vga 白燈, bios 黃燈。想問問大大會係咩問題。

已重換display card, 電池,ram都冇改變🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️
以為display carb壞去左買要新,番黎都係一樣🥹🥹

說明書有寫咩燈係咩
reset bios 先
Thankss, 因為係F cpu,所以冇內顯。我 拆左燈電再安裝都係感🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙏🏻🙏🏻🙏🏻
蚊走哂hdd ssd先
岩岩做左,都係keep住白黃燈🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️
唔好亂教人啦
換條hdmi 線試吓先
Thanks 都換左都係唔得。
一樣都係先着 白色vga 之前再着 Iboot 黃/綠燈🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🥹
亂乜鬼教人?你唔難保有機會係死hdd sdd搞到bios detect果邊kick死左
試下第二條pcie槽
都試過唔得🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️
結果係bios問題🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️搵第二隻mon設定番csm🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞