394 回覆
137 Like 5 Dislike
有兩個號碼其中一個入唔返
前妻喺ICQ識,傾咗陣就出街之後一齊去蒲,兜兜轉轉最後結埋婚
Flashpoint Archive
可以玩返幾乎所有Flash game/animation
安裝yahoo 同web icq?
中間轉左好多手
原公司轉AOL,依個決定對原廠商當然係好事,搵到好多錢
但係正正就係依個舉動間接令ICQ收皮

當年AOL買ICQ唔多唔少係想搞到d人轉會去AOL自己個MESSAGE吧,所以轉了老細後,個ICQ越黎越廢.AOL應該都估唔到D客轉哂去第間公司,而唔係佢地所想.

後尾做唔掂就再賣俾人.唔記得係咪依加間俄佬公司了

佢地十幾年前都企圖扭轉敗局

但係可惜果時社交網絡都已經有哂個格局,唔好講再早少少既XANGE年代了.

im野貌似已經被社交網絡取代了

捱左咁多年,算好勁了.
若果仲係美國公司渣旗,應該消失左十幾年了
啱啱試咗佢個IOS app
我個number仲work
藍綠色半透明iMac?
再上一輩就興係年輕人雜誌尋筆友
icq年代就變左係雜誌尋網友
唔止係女,果時有d踢波呀,行山野,電子消費產品群
都興用icq黎聯系d同好,約出黎交流
嗰度係叫info
冇收過 有冇圖
係,當年好傾少少,基本上八九成都可以出街食個飯
你起完Windows又去起學校?
做programmer撈唔掂轉做地盤?
仲記得超億症
Hihi;)
78/F/Behind you
果個年代真係好易羅相羅電話

然後約出街見面咁樣

可能仲係中學雞.

反而無咁多複雜野.無乜點諗d乜野就會出街見面.

又唔覺會俾人呃,頂多出到黎唔對樣.
攞相攞電話容易,某程度係因為當年仲未係perpetually online嘅年代
唔會生活中任何舉動都會即時放上網,當年「上網」係一個好deliberate嘅動作,每日淨係一小段時間online,唔似宜家電話永遠跟身=永遠online
當年亦都唔會將相片隨便upload上網
(當時ICQ或者其他chat軟件都係會set status:online/away/offline,宜家24小時彈個WhatsApp/Signal畀你)
以前d 動畫好好J
ios app 係咪已經收咗檔喇?搵唔到
大陸QQ係炒ICQ
嗰陣仲笑鳩大陸老翻QQ

點知。。。
ICQ執左收皮
QQ已經係恒指龍頭
早期icq有random chat同white list,好易搵人傾
我第一次溝女加表白都係icq,衰咗當然
有一段時間ICQ直情係可以畀你跟location+age咁去filter陌生人
當年係真係好多人去見識世界唔同國家嘅人嘅方法
Free for chat
以前可以鳩add號碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞