德甲又一震撼消息!甘賓尼成拜仁新帥

51 回覆
2 Like 6 Dislike
德甲又一震撼消息!甘賓尼成拜仁新帥

拜仁慕尼黑迎來新帥!降級的般尼主帥甘賓尼(Vincent Kompany)即將成為哈利簡尼的新教練,這一任命令人震驚。

據《電訊報》報道,德甲巨人正在與甘賓尼進行高級談判,任命他為杜曹的繼任者。拜仁可能會在接下來的幾天正式宣佈般尼主帥的到來,然而,他們需要向般尼支付賠償金,因為這位38歲的教練在摩亞球場的合約是2028年到期的。

報道還稱,這位前曼城隊長將帶領他的整個教練團隊來到安聯競技場,包括助理教練 Craig Bellamy 和一線隊教練 Piet Cremers、Mike Jackson 和 Floribert N’Galula。

甘賓尼在2020年退役,曾以曼城隊長身份贏得四個英超冠軍。退役後,他執教比利時球隊安德列治,並在那裡執教三年,然後於2022年加盟般尼。在他執教的第一個賽季,這位前曼城後衛幫助球隊贏得了英冠冠軍,並成功升班到英超聯賽,然而,他們在頂級聯賽只堅持了一個賽季,之後在2023-24賽季以第19名的成績降級回到英冠。

在過去一季未能獲得任何冠軍的情況下,這家巴伐利亞球會希望這位前英超傳奇能夠扭轉球隊的局面,哈利簡尼和其他球員們將期待甘賓尼在球會帶來轉變。
唔洗諗冠了
如果真係,應該哥迪落哂嘴頭
Kane: ?
先38歲 T Silva 39仲踢緊車路士正選
見人地沙比係少帥 自己又想搏一搏
其實你地有無睇過般尼?
佢地的確有戰術,奈何球員把握能力太廢,最經典就係季尾對曼聯果場,入波機會仲多過曼聯,但全部入唔到,然後個中堅送禮比安東尼入波雖然曼聯本身都廢,但甘賓尼用英冠料可以打到五五波算好勁
防守廢過閪
簡尼心諗
咪就係球員質素太差對曼聯果場輸派膠已經係今季縮影
好多連登廢老都無皆在上嚟咩都笑一餐扮醒目
淨係記得佢玩鳩唐辛
睇得出係有戰術同部署 但般尼班球員平均年齡太輕 得幾個有經驗嘅人帶住 次次一失波隊波就沉晒
kane入紙未
其實我都認同margin唔大
但唔好用曼聯做例子 得唔得 呢隊撚屌野邊隊都射佢三十球
反而盧頓個教練冇人搶
有睇般尼啲波就知其實幾有戰術
係啲球員質素實在搞不𠹌掂
睇過好多場…一定同勁扯唔上關係
好多盲目控球為控而控
咁教完拜仁遲下接哥狗火棒
點解會睇中company既
獌咁撚廢
睇下失球
因為
杜蛇不再教
迪沙比唔去
坦蛇唔去
水晶果個唔去
多果個唔去
蘭力克唔去
沙比唔去

佢自己都係頂級後衛 我諗佢都已經盡曬力搞條後防
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞