[養生] 男人成功5大要訣

9 回覆
7 Like 10 Dislike
轉貼

1. 襯後生搵多d錢草起佢
人地放假你繼續返工,人地做乞食文職工你做地盤三行技術行業,人地叫雞你打丁,三十歲後你草到幾球人地月月清仲欠咭數

2.遠離女色
所以問題根源都係女色身上,唔好浪費時間精神金錢媾女叫技,點解d傻人週身性病又感情問題日日煩自己,就係色字頭上一把刀

3. 陪養興趣令自己有動力
廢青人生就係覺得自己冇價值又懶開再冇動力面對社會,所以你需要做運動陪訓自己蟻力同堅持,每日都見到大家師兄弟勤力操肌大家幫助大家完成訓練,有記托人都開朗dg

4. 有時間孝順父母
你哋可能唔信,孝順父母既人運氣同人際關係都會變好,相反d啃老廢青人見人憎,唔理父母死不孝仔女晚年一樣悲慘,因為你點對父母,社會同你既仔女同樣點對待你g

5. 開心生活無需比自己太多壓力
貧或富都只係相對,你哋可能覺得人地搵5皮十皮一個月個d好風光生活,自己打垃圾工搵一萬幾每日都受罪冇享受人生過,
如果你識得知足,食2餸飯同5星級酒店都係蛋白質碳水脂肪,咁樣其實冇幾多分別,人生幾十年好快過,每日同其他人比較搞到自己好唔開心,點解唔企自己角度出發,有穩定工作有家人健在有錢買玩具玩有安寧生活,仲強求d乜望下人地美國成日槍擊冇啦啦係街都比人射死, 學會心靈快樂,你地既人生自己唔再追求物慾令自己再無盡苦惱落去了g g
所以梨唔成功日日鹽濕
想辦法搵多啲錢啦
打丁慳好多錢
日日打丁,身體虛,最後買補品,變相蝕錢
收下把口啦
做大事要成功三個條件: 銀紙、銀紙、同銀紙
典打都係羊胃
小思已待機,叫唔醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞