倫敦經貿辦國安案 袁松彪戴口罩到庭應訊 港副處長被拒正門入法院

21 回覆
8 Like 1 Dislike

倫敦經貿辦國安案今日(24 日)在中央刑事法院續訊,兩名被告身穿西裝,先後於約早上9時半前後到場。63歲前警司袁松彪戴上口罩,目無表情;38歲的衞志樑則精神不俗。

倫敦經貿辦副處長黃凱鈴和助理處長胡文匡亦有到場旁聽,行色匆匆,低頭使用手機並迴避記者鏡頭。兩人嘗試從正門進入法院,惟被保安拒絕,並指示兩人到另外供公眾人士聽審的通道。

倫敦經貿辦副處長黃凱鈴(右二)及助理處長胡文匡(右三)要由公眾人士通道進入法院。

英國倫敦警察廳早前檢控3名男子,涉嫌違反英國《國家安全法(National Security Act)》,協助香港情報機構蒐集情報和外國干預,案件今日續訊。
被告分別為38歲、居於Staines-upon-Thames的衞志樑;37歲、居於Maidenhead的Matthew Trickett;和63歲、居於克尼(Hackney)的袁松彪。

衞志樑進入法庭時目光呆滯。

https://thechasernews.co.uk/倫敦經貿辦國安案|袁松彪戴口罩到庭應訊/

黑面嘅另一個境界
Peter wai: 唉,我仲有幾多日命仔啊屌
經貿辦係咪應該改名叫中情辦?
呢隻猩猩嚟?可以去荷里活演茱麗葉
好似啲撚屌黑妹樣
過到初一,過唔到十五
佢兩個GG埋係咪會結案?
直接改名做「唔撚扮」最符合佢哋依家嘅功能
袁生個眼神坐定粒六咁
兩人嘗試從正門進入法院,惟被保安拒絕,並指示兩人到另外供公眾人士聽審的通道。

咁Peter wai會唔會先發制人郁左袁生先?
下線被告都死撚埋,告條撚咩!輕鬆
Shit
唔好一個人去公園就冇事
有曬屋企人做人質
應該係個鬼佬冇人比人威脅先要死
條女係咪負責色誘英國政府官員?呢種款鬼佬啱㗎
所以你話最大機會邊個做
今次真係危害國家安全啦
拉埋佢兩個啦,擺明都係間諜
就係依兩個無得拉佢呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞