有冇得熄左電話個飛行模式同固定音量,老人家成日禁錯

24 回覆
0 Like 6 Dislike
換左好多唔同款嘅機
都成日唔小心會開左飛行模式或者禁到最細聲
跟住就會搵佢唔到
又或者佢睇片會無哂聲

有冇得邊度set死/邊款機岩老人家

2部機
一部feature phone
一部smart phone
如果唔洗智能電話功能就唔洗煩
就係要睇youtube/馬會app之類過日晨
一部上網tablet
一部3310
搞掂
換左好多唔同款嘅機都識得唔小心開左飛行模式
有冇諗過係唔想俾你搵到
飛行模式好難唔小心開到
android 應該有得edit notification bar 搬走個飛行模式
不過較音量有實機制,要小心就會撳到
買多部平板俾佢哋睇youtube啦
反正老人家視力唔好仲睇咁細個mon
再唔係你覺得唔方便拎, 咪而家手上個部for佢哋上網玩app, 另買一部非智能打出打入
好多機都係開關制長禁就會彈出黎
就係想整走佢
仲有音量制

佢手指有時唔太敏感feel到野
有時佢自己禁實,搞到無聲都唔知,或者彈出黎亂禁就禁左落飛行模式
有部ipad啦
就都係鍾意禁電話多
同埋出街時要睇馬仔

如果無得搞可能真係要買多部舊款比佢
但本身佢都已經係咁唔見電話,可能唔見得仲多
抆走個制 好似輕輕挑就甩
samsung可以set個側鍵(開關掣)
set佢做Bixby 掣,然後停用Bixby
再熄埋按2下功能
咁個側鍵(開機掣)就只可以用嚟熄mon

音量掣就...
samsung你自訂下拉D ICON整走佢咪得,佢唔會識入設定度開下話
大細聲就SET每30分鐘就自動較到最大聲囉
我老母以前都係用呢隻
但有一日突然用唔到 去電訊商問
佢話而家d sim卡唔再支持呢種舊款手機
automate砌timer熄
搵啲行到3G/4G嘅
bixby routine 整長時間turn on sound mode
呢個岩用,可以點set
update返
睇下第時有冇其他巴打岩用

音量問題搵到個voice lock嘅app
點禁都可以鎖死最大聲

飛行模式以前舊機電源制長禁就會有
換左機就無呢個問題
parental lock?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞