路透社:普丁希望原地停火

177 回覆
7 Like 261 Dislike
得罪講句 俄佬仲有咩軍力幫到中國
全國大會堂 有幾千個幹部係到
如果維尼真係想打, 呢幾千個幹部 一定知道

只要有其中 幾個幹部 性死, 跟住 主要賣情報比美國, 換取美國政治保護
美國已經知道

我就唔信 幾千個幹部都咁忠心, 唔會賣報情比美國
太平洋艦隊 仲未用過

現在烏克蘭主要係打緊 黑海艦隊

太平洋艦隊 其實勁過黑海艦隊
唔好用理智去衡量痴線佬.
當初無人信普京真係會打, 仲一堆人賭撚添.

如果俄羅斯真係攻入烏克蘭 我即刻裸行麥理浩徑
https://lih.kg/2886809
當日普京係部署幾個月軍隊喺烏克蘭附近 又準備血漿
中國現時後勤都未出動
係褔建軍演走鐵路陸路調動下都已經傳通街,真係要打絕對唔係一個地方郁咁簡單,美國佬冇可能唔知
全國大會堂 有幾千個幹部係到
如果維尼真係想打, 呢幾千個幹部 一定知道

只要有其中 幾個幹部 死, 跟住 主要賣情報比美國, 換取美國政治保護
美國已經知道

我就唔信 幾千個幹部都咁忠心, 唔會賣報情比美國
勁得幾多?
你原地爆炸啦
等左75年
唔覺得陸艦擋到反艦導彈
似嚟真啦今次
今次搶住咁多先
隔幾年又再搶過?
克里米亞自古係邊個嘅土地就真係有撚排講
Summary
Russian sources indicate Putin ready to halt conflict at front
• Putin to take more land to pressure Kyiv to talk: sources
• Does not
want another national mobilisation: sources
• Putin has no designs on NATO territory: sources
• Russia concerned about
nuclear escalation: sources
佢地歸還克里米亞,但佔左烏東,係理性上烏克蘭接受會較有著數

但好有機會受國內國土完整派指責就真

其實烏東真係好難搞,同俄佬接壤好易比親俄份子去搞到內亂
停咗火亞洲就真係隨時有突發事件
搶完嘢就想原地停
打機咩原地停火
叫烏克蘭投降,同擴大邊境.
兩單野混為一談
似普京同NATO講, 一係叫烏克蘭投降.
一係就WW3.
普京似玩鬥大膽遊戲.

https://lihkg.com/thread/3704057/page/1
Estonia Says Russia Removed Border(咁激?)

https://x.com/shashj/status/1793602446042001462
據報,俄國單方面試圖更改和愛沙尼亞的領海邊界
https://youtu.be/ZFKc2ieCDHg?si=ZHDpA2Ers8wrbM0_
俄烏戰爭之發展, 俄語區都反對俄羅斯
打個7折都成30萬人
擺明想𠺫氣儲下彈
奧運一完就再黎過
拖到等trump
極權国家最唔值錢就係人命
但係而家好似得兩百萬軍隊
可能以前蘇聯多人啲?
印度日本南韓都有份入俄油
早排烏克蘭係咁炸俄羅斯油庫
美國佬嬲到屌烏克蘭唔好再炸
咩制裁真係得啖笑
美國自己都有份間接買俄油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞