其實不斷用信用卡套現還款,咪可以不斷推遲還款期?

213 回覆
16 Like 220 Dislike
推咗五個月,完全冇加過利息,冇收過手續費,技術上有還過,但係不斷用套現嘅錢嚟還
我都想知
hang seng bank/standard chartered ?
係咪只要我keep住唔再碌,然後個個月準時用呢招,理論上就唔使用自己錢還
點解會俾佢cut卡佢個個月都話有幾萬蚊免費套現功能佢唔想人用呢個功能做乜要整呢個功能出嚟
咁佢最後都係爭自己原本碌卡買嘢嘅錢啫,條數都冇大到
冇利息冇手續費
下個月咪繼續循環呢個做法
我冇跌過,我都想知點解會跌佢整呢個功能出嚟就係俾人用㗎啦
應該唔關事,應該你check TU ,所以跌
有準時還就唔會爛
一借一還好常見,唔係咩新鮮事,只係你用mox咁玩會蝕fee
mox
但係佢唔使利息唔使手續費,套現幾多都係還幾多,但係一套現一還,還款期條數就會自動褪遲一個月
TU個到仲有項結餘佔你信貸總額幾多成
有排我玩渣打同mox套現套到上到80%,個tu即刻跌
你總limit有幾多?用咗全部行加埋過半會影響tu
因為唔夠多信貸額
假設佢得兩張卡加埋30萬信貸額
咁佢個信貸額已經用咗66%
咁就會影響TU
好似話最好唔好多過三至五成
出多一張有十零萬信貸額嘅卡應該幫到手
主動開額/加額都會跌
你入下Mox討論區大把人俾佢cut
信用卡套現現金要手續費
就算好似Mox咁唔駛收,但佢一cut你就仆街
因為有呢啲不良消費習慣嘅人,遲早奶屎
風險係
佢會收傘

到時你要還

咁你就要轉有p既loan 還呢d
你而家重有得噉用咩
有max,credit再高都冇用,而且隨時cut
Mox 30k, scb 60k
mox呢間仆街最識玩嘢,佢唔係保證永久免利息,到你習慣咗,以為自己醒目仔,佢就每次抽錢要你25%手續費,到時你轉唔倒佢先食你
美債就係咁,不斷出新債還債
我用money hero check,唔會影響。信用卡使用額佔35%,每個月keep住跌少少,本身A 36xx分,玩咗半年得翻 B 3460分。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞