神秘寶藏=黃子華+鄭中基(點解會唔出?)

9 回覆
3 Like 0 Dislike
黃子華兩套片大收.正路借勢推出來上映?
其他演員都唔係二打六. 真奇怪.
又後期制作?

https://www.youtube.com/watch?v=Vy2k2lcMGvA
好似之前有巴打講過因為穿越題材問題上面過唔到審批所以一直上映唔到.
幾年前有人話同tvb套張保仔撞橋
唔係下
你好李煥英都上到仲大收喎
所以根本唔係真相
套野排左日期上架本身
《你好, 李煥英》係好巧妙嘅穿越劇,做法有啲似Juno套《殭屍》,知乎答案:

這部僅有情感共鳴的電影,其實講的並不是穿越,更不是什麼「魂穿」。它本質上所說的是,母親李煥英在臨死前重新經歷了一遍自己的人生。聽老人家傳聞,每個人死前都會看到對自己最重要的人生經驗。所以李煥英重新看到了對她來說重要的經歷——每逢聚會就談起的「全場第一台電視」。而女兒賈曉玲,只是被李煥英拉進了死前的一個「回馬燈」。她透過母親的自述和經歷,真切感受到了,她的人生,並不是真的給母親帶來了「災難」。

近年電視戲仍然係用寫小說方式避開穿越限制
套戲邊個係影片擁有者???
好多時D資產(樓,地)擺係度唔鬼理
因為擁有者死左,遺產爭端攪唔掂.
或擁有者坐監/失蹤,無人有權去管.

就會出現擺係度,無人理既情況.
好似得慶餘年咁做
命轉皇后
贅婿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞