[早霸王] 你知道唔知道有人掛住你 (89)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
毅進生
以前聽完新香蕉先知香港好多癲佬
以前聽佢哋唔留情屌9啲聽眾好正
又去左日本
琴日係錄定架
去錯咗
真係自己揸車算
好耐無坐dc9
個的士佬都幾濕鳩
我會報驚 一齊玩大去囉
消委會昨日的報告提到,根據本港法例374D章《道路交通(公共服務車輛)規例》附表5,的士司機需按錶收費,不得以較低車資招攬乘客。《條例》40條亦訂明,司機不得以任何方式,誘使乘客使用其車輛,即不得「兜客」,最高可被罰款1萬元及監禁6個月。

其實拎住張圖去報警應該可以拉鳩個司機
Dc9洗唔洗咁賤格

自己接85折嘅單 去到要人比正價

成班dc9比香港人屌唔係冇原因
反咬dc9啦 告佢利用85折吸客
仲要賤到話唔收錢直接報狗
戇鳩dc狗,自己做死自己行業
所以唔好怪遊客/小紅書/香港人屌9你地自己拎黎
賤DC9
我都係咁話
就算最後都係俾正價都好,都唔會俾佢咁順攤囉
依班撚屌的士佬 真係冇皇管 全部都癌細胞黎
個種賤種格真係唔係咁易超越到

揸車就㩒手機揸到舞龍咁 全世界都要讓佢
有客又嫌三嫌四 上到車再屌柒個客
冇客就屌客唔揀的士
得閒就放蛇撚鳩其他人 仲要撚埋自己

屌 呢份工真係好做 永遠衰格嘅錯嘅都係其他人 自己一定岩
的士司機就的士費用打折扣是否合法?
一般來說,這是合法的。在《道路交通(公共服務車輛)規例》(第374D章)沒有條例禁止的士司機收取低於《道路交通(公共服務車輛)規例》(第374D章)附表5的收費率。

不得兜客

然而,如果的士司機利用折扣的方式吸引或致力吸引任何人,以誘使其使用該車輛,這便會構成兜客並會違反《道路交通(公共服務車輛)規例》(第374D章)第40條,即的士司機、代表或看來是代表該司機行事的人,不得以任何方式吸引或致力吸引任何人,以誘使其使用該車輛。

根據《道路交通(公共服務車輛)規例》(第374D章)第57(4)條,任何人無合理辯解而違反第40條,即屬犯罪,一經定罪,可處罰款$10,000及監禁6個月。

其實客人議價係合法,但個dc9兜客係犯法
森美大哥係咪上連登照讀
hi森美大哥
Hello大哥
大哥早晨
On9 DC9想收正價就咪撚用App啦
想裝人一穫點知自己柒

好心啦有人搭你都執到啦
妖森美比人講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞