咒術 五條悟復活|回歸方法惹粉絲不滿:弄死兩要角再2合1為乜

160 回覆
15 Like 83 Dislike
五條悟在2023年9月戰死,終於等了又等……等到2024年5月23日,網上傳出5月27日發售的最新《週刊少年JUMP》內的《咒術》261話內容(由於相片為非常上載,hk01就不轉載相片了),證實五條悟真的復活了,手法如下:

另一要角乙骨憂太在2月初的連載故事中,被宿儺腰斬,當時網民覺得五條、乙骨都死了,《咒術》已不用看下去。誰知在「咒術261」故事回帶到乙骨憂太未死之前,原來他偷了腦花(羂索/即是假夏油杰)的術式,將自己的腦袋移植到五條悟的身體(五條悟雖然被斬成2.5條,不過又砌返埋一舊),玩法比《龍珠》的融合更恐怖。

原文網址: 咒術261五條悟復活|回歸方法惹粉絲不滿:弄死兩要角再2合1為乜 | 香港01
人都死左
仲要被你咁搞法
其實幾正
唔夠抽,咩方法都要用
唔通一齊去機場咩

我諗起巨人
幾時合體埋釘畸
高達換駕駛員
等睇變劇透標題
連仔未開工
香港01上次已經俾出版社屌完,改左上次篇content farm文個標題,今次又玩標題劇透,為左賺click rate可以咁樣咩都唔理? 畢竟是中國人...
咒術個世界觀,被腰斬根本唔算得咩重傷吧,又唔係連個腦一齊斬到變豆腐花,係最強敵人眼底連搶屍體都可以,唔通無任何其他手段治療肉體?
好心宿儺快撚啲斬撚晒所有人送晒佢哋去機場完撚咗去啦
依套閪嘢算撚數啦 咋咋淋完撚咗佢唔好浪費時間
連尼住
請問你今日享受咗前連登會員:內山昂輝提供嘅免費性服務未?
班粉絲應該反省自己點解睇住套嘢變糞作都繼續做粉絲
其實咁玩法都仲叫有趣既
會有唔少人接受唔到另計

只係打左成年就幾乎變左冇哂意義
咁就唔係2.5復活啦
係乙骨借屍還魂
不過主角團用咁既方法黎提升戰力打BOSS都幾癲
乙骨+2.5合體能力二合一
咁阿主角死左去邊?
講真 單一咁計 呢條橋幾好丫
呢鋪排都唔好 (成套作品不嬲都有既問題)
啲能力設定 似係鋪排左好耐
咁就唔係佢復活啦借屍還魂啫
人地jojo 玩dio換jojo 個身都無違和仲好合情合理
咒術呢啲真係
跟住全世界勇者大合體打Boss
主角?who cares
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞